κεθεα-στάση-εργασίας-ανακοίνωσαν-οι-ε-253378
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.05.2022 | 16:50

ΚΕΘΕΑ: Στάση εργασίας ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη, 25.5.2022, από τις 9.00 έως τις 12.00.

Παρότι προειδοποιούσαμε δημόσια στην αρχή του έτους

1) Πως «η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1114 του ΚΕΘΕΑ για όσους έχουν προβλήματα εξάρτησης με τον τζόγο υπολειτουργεί και πρόκειται να κλείσει στις 20/2, ενώ τέσσερις υψηλά καταρτισμένοι εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι».

2) Πως «η Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, η ΕΕΕΠ και το σύνολο των στοιχηματικών εταιρειών της χώρας με τζίρο δισεκατομμυρίων, βρίσκονται ένα βήμα πριν κατορθώσουν το αδιανόητο: να αφήσουν την ελληνική κοινωνία χωρίς το απελπιστικά ελάχιστο δίχτυ προστασίας που αποτελούσε το 1114, είτε επειδή αδρανούν είτε επειδή δεν θέλουν».

Ενώ η χρηματοδότησης της λειτουργίας της γραμμής από τον ΟΠΑΠ ΑΕ έχει ανανεωθεί και η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, δια στόματος του Προέδρου του Οργανισμού, έχει ζητήσει την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία τους, υποσχόμενη την επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων εργασίας, με τροπολογία που θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Υγείας καθυστερεί να καταθέσει την τροπολογία που θα διασφάλιζε την αδιάκοπη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής για τον τζόγο και η διοίκηση θεωρεί πως, αν και οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεν μπορούν να πληρώνονται.

Το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ διατηρούν έτσι μια σημαντικότατη υπηρεσία προς την κοινωνία με απλήρωτους εργαζόμενους που δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στα προς το ζην, θέτοντάς τους αντικειμενικά σε κατάσταση ομηρίας, εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης ακρίβειας.

Θεωρούμε πως η ψυχική υγεία μιας κοινωνίας δεν υπηρετείται με λύσεις ανάγκης κι εργαζόμενους-ομήρους που αναρωτιούνται πότε θα μπορέσουν να πληρώσουν το νοίκι τους. Υπηρετείται με πολιτικές δημόσιες και σταθερές, με μόνιμες και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για τα στελέχη που τις υλοποιούν.

Ζητάμε:

1) Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας.

2) Την ένταξη της λειτουργίας της γραμμής 1114 και των εργαζομένων της στις μόνιμες δομές του ΚΕΘΕΑ με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του.