κέρκυρα-υπό-έλεγχο-η-φωτιά-στο-κρουαζι-884898
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.03.2021 | 20:20

Κέρκυρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο

Υπό πλήρη έλεγχο έθεσε η Πυροσβεστική τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς στο κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica, που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και συγκεκριμένα 8 οχήματα και 24 πυροσβέστες, που σταδιακά θα αποσυρθούν.

Το κρουαζιερόπλοιο, ήταν δεμένο στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, από τις 30 Ιανουαρίου στο πλαίσιο lay up, χειμερινής διακοπής, με μέρος του πληρώματος και χωρίς επιβάτες.

Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, με τις φλόγες να «γλείφουν» την εξωτερική δεξιά πλευρά του πλοίου και να «τυλίγουν» γρήγορα τις λέμβους, ενώ ξέσπασε και σε καμπίνες.

Άμεσα στο σημείο μεταφέρθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης τρία ρυμουλκά, καθώς και ένα πλοίο ανοιχτού τύπου, όπου επιβιβάστηκαν πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να πλησιάσουν δια θαλάσσης το κρουαζιερόπλοιο.

Βοήθεια δόθηκε και από την Ηγουμενίτσα με πυροσβεστικό πλεούμενο όχημα, καθώς επίσης από υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου και της Περιφέρειας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Γιώργος Χονδρογιάννης, όλα εξελίχθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Απεδείχθη για ακόμη μια φορά ότι στο λιμάνι της Κέρκυρας είμαστε σε εγρήγορση ακόμη και όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο δύσκολες καταστάσεις» τόνισε.