κέρκυρα-σοβαρά-επεισόδια-για-το-χυτα-λ-537498
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.09.2018 | 23:24

Κέρκυρα: Σοβαρά επεισόδια για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Νέα σοβαρά επεισόδια για το ΧΥΤΑ Λευκίμμης στην Κέρκυρα ξέσπασαν αργά σήμερα το απόγευμα. Αφορμή αποτέλεσε η κίνηση φορτηγών που όπως καταγγελουν οι κάτοικοι μετέφεραν σύμμεικτα απορρίμματα. Περίπου στις 7.30 οι κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τον Περιφερειακό δρόμο.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των κατοίκων στο protothema.gr οι αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν τους κατοίκους.

Τοπικοί παράγοντες μιλώντας στο Corfutv έκαναν λόγο για εκτεταμένη χρήση χημικών από τους αστυνομικούς ενώ κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν με το protothema.gr ανέφεραν ότι υπήρξαν και μικροτραυματισμοί.

Να σημειωθεί ότι από την χρήση των χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκλήθηκε στις 21.50 πυρκαγιά στην περιοχή την οποία επιχειρούν να κατασβέσουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι επιχειρούν στο σημείο 4 πυροσβεστικά οχήματα και ότι η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.