κέρκυρα-οδύσσεια-για-την-μεταφορά-13-589212
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.01.2023 | 10:32

Κέρκυρα: “Οδύσσεια” για την μεταφορά 13χρονου σε νοσοκομείο των Αθηνών

Οδύσσεια για έναν 13χρονο μαθητή, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί από την Κέρκυρα σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Για την μεταφορά του ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, χωρίς όμως να είναι εφικτή η αεροδιακομηδή, καθώς η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν πραγματοποιούνται πτήσεις μετά τις 5 το απόγευμα. Τελικά ο 13χρονος μεταφέρθηκε με πλωτό του λιμενικού στην Ηγουμενίτσα, από εκεί με ασθενοφόρο στα Γιάννενα και στη συνέχεια αεροπορικώς στην Αθήνα.

Καταγγελία απο την δημοτική παράταξη «Εκκίνηση»

Το γεγονός αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας «Εκκίνηση», επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά τα προβλήματα στην παροχή υγείας που αντιμετωπίζει το νησί. «Πρέπει να υπενθυμίσουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι ο κυβερνητικός βουλευτής είχε υποσχεθεί με δηλώσεις του στις 22/12/2022 ότι οι αεροδιακομιδές των ασθενών θα γίνονται απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια που θα μείνει κλειστό το αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω εκτέλεσης εργασιών».

Τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ

Να σημειωθεί ότι στην Ελευσίνα εδρεύουν δυο σύγχρονα ελικόπτερα, δωρεά του ιδρύματος Στ. Νιάρχου, τα οποία μπορούν να πετάξουν τη νύχτα και τα οποία πιθανόν να μην ήταν διαθέσιμα για το συγκεκριμένο περιστατικό. Το ελικόπτερο όμως του ΕΚΑΒ που εδρεύει στο Ακτιο δεν έχει τη δυνατότητα της νυχτερινής πτήσης.

Στο μεταξύ την Παρασκευή (13/1) έγινε ακόμα μια αεροδιακομιδή για ένα έφηβο κορίτσι με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από Ελευσίνα, με το περιστατικό να φτάνει σε νοσοκομείο των Αθηνών στις 9 το βράδυ από τις 2 το μεσημέρι που έγινε το αίτημα της μεταφοράς, καθώς το ελικόπτερο χρειάστηκε να σταματήσει για ανεφοδιασμό στο Άκτιο.