κέρκυρα-διακοπές-ρεύματος-και-κατολι-701155
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.11.2019 | 23:13

Κέρκυρα: Διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις από την κακοκαιρία (βίντεο)

Σε ποταμούς έχει μετατρέψει το οδικό δίκτυο σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία που ονομάσθηκε πλήττει το νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Οι δυνατοί άνεμοί που πνέουν στο νησί και φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Την ίδια στιγμή, γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης ενός 41χρονου άνδρα που τα ίχνη είχαν χαθεί από χθες, διεκπεραιώνει αυτή την ώρα, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 41χρονος, η εξαφάνισή του οποίου δηλώθηκε σήμερα το πρωί από συγγενείς του στις αστυνομικές αρχές, φέρεται να εντοπίστηκε μέσα σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της ‘Ανω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, στην περιοχή, που είναι απολύτως δύσβατη, έχουν σπεύσει δύο οχήματα της πυροσβεστικής και δέκα πεζοπόροι πυροσβέστες έχοντας οδηγό ένα κυνηγό της περιοχής, και προσπαθούν να προσεγγίσουν τον 41χρονο.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει η νύχτα, αλλά κυρίως τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από νωρίς το μεσημέρι το νησί και συνοδεύονται από καταιγίδες και δυνατούς ανέμους που φτάνουν τα εννέα μποφόρ.