θάνατος-8χρονης-στο-κερατσίνι-ντροπια-966340
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.11.2021 | 11:13

Θάνατος 8χρονης στο Κερατσίνι: Ντροπιαστική σιωπή της εταιρείας Σαραντόπουλος

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας της 8χρονης που έχασε τη ζωή της, στο εργοστάσιο στο Κερατσίνι. Την ίδια ώρα έρχονται στο φως σοκαριστικές αποκαλύψεις σχετικά με την εταιρεία, ενώ υπάρχει πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων που έρχονται στο φως από την έρευνα.

Η πλευρά του θύματος ζητά να ασκηθεί κακουργηματική δίωξη σε βάρος όσων εμπλέκονται στην τραγικό περιστατικό που εκτυλίχθηκε στις 17 Νοεμβρίου, με την οικογένεια παράλληλα να αναμένει απαντήσεις μέσα από την άρση του απορρήτου επικοινωνιών όλων των εμπλεκόμενων.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε μεταξύ άλλων: «Ζητάμε πλέον την κακουργηματική δίωξη και τη θεωρούμε απαραίτητη γιατί αν δεν γίνει κακουργηματική πράξη δεν θα γίνει και άρση του απορρήτου».

Μάλιστα στις δηλώσεις του κάνει λόγο για την ύπαρξη ενός αυτοκινήτου και μιας μηχανής που βρέθηκαν έξω από το εργοστάσιο. Γι’ αυτό, η οικογένεια του 8χρονου κοριτσιού ζητάει και την άρση του βιντεοληπτικού υλικού από άλλες κάμερες εντός και εκτός του εργοστασίου.

«Φαίνεται στο βίντεο ένα αυτοκίνητο να είναι σταματημένο και μία μηχανή και πιθανότατα συνεννοούνται με έναν από τους δράστες. Θα θέλαμε τα ακριβή στοιχεία του αυτοκινήτου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρκαγιάννης. Την ίδια ώρα, φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, αναφορικά με το πότε και ποιος ειδοποίησε το 166.

ELBISCO: Δεν έχουμε σχέση με τον θάνατο της 8χρονης

«Η εταιρεία ELBISCO AE και οι άνθρωποί της εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για το πρόσφατο τραγικό συμβάν, της 17-11-2021, που οδήγησε στον θάνατο το άτυχο 8χρονο κορίτσι.

Οι επιχειρήσεις (εταιρείες του ομίλου Σαραντόπουλου) στις εγκαταστάσεις των οποίων, στο Κερατσίνι Πειραιώς, συνέβη το φρικτό γεγονός, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την εταιρία ELBISCO AE και τη μάρκα ΑΛΛΑΤΙΝΗ (μετοχική, επιχειρηματική, εμπορική, συνεργασίας ή άλλη)».

«Η εταιρεία μας, εδώ και πολλές δεκαετίες, παράγει τα αναγνωρισμένα προϊόντα της (μπισκότα, κέικ, αλμυρά κράκερ και άλευρα τελικού καταναλωτή), υπό το σήμα φήμης ΑΛΛΑΤΙΝΗ, αποκλειστικά στα δύο εργοστάσιά της στο Πικέρμι Αττικής και στην Γλύφα Χαλκίδας.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι μια εκ των προαναφερόμενων, εδρευουσών στο Κερατσίνι Πειραιώς, επιχειρήσεων χρησιμοποιεί σε προϊόντα παραγωγής της (χονδρικής εμπορίας και προοριζόμενα για επαγγελματική χρήση) το σήμα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, εναντίον της θέλησης της εταιρείας μας η οποία, για τον λόγο αυτό, έχει άμεσα, ήδη από το έτος 2015, προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη και ευρίσκεται σε αντιδικία με την άνω επιχείρηση» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

  • Υπήρχαν φωτοκύτταρα ασφαλείας;
  • Εάν υπήρχαν και λειτουργούσαν σωστά, γιατί δε σταμάτησε η πόρτα;
  • Υπήρχαν φωτοκύτταρα αλλά επειδή χάλασαν είχαν αποσυνδεθεί και δεν αντικαταστάθηκαν αμέσως;
  • Υπήρχαν διπλά φωτοκύτταρα μέσα και έξω από την γκαραζόπορτα;
  • Από που δινόταν η εντολή κλεισίματος και ανοίγματος της γκαραζόπορτας;
  • Υπάρχει φύλακας που χειρίζεται την γκαραζόπορτα από τηλεχειριστήριο ή από μπουτόν;
  • Εάν η εντολή να ανοίξει η γκαραζόπορτα δίνεται κάθε φορά από κάποιον υπάλληλο ή φύλακα στην είσοδο, η εντολή κλεισίματος δίνεται πάλι από τον ίδιο ή γίνεται αυτόματα μέσω ρύθμισης του μηχανισμού;
  • Εάν ναι, ο φύλακας επιβλέπει την γκαραζόπορτα όσο αυτή κινείται;

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο της Όλγας

Δικαιοσύνη για την μικρή Όλγα ζήτησαν δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι έξω από το σημείο της τραγωδίας. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του 8χρονου κοριτσιού και να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου.

Άφησαν λίγα λουλούδια αλλά και παιχνίδια έξω από τη μεταλλική πόρτα, που συνέθλιψε την μικρή Όλγα, οδηγώντας την σε έναν βίαιο και αργό θάνατο, ενώ έγραψαν και συνθήματα στον τοίχο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Οι διαδηλωτές διατύπωσαν εκ νέου τα βασανιστικά ερωτήματα που έχουν προκύψει για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, μετά και τη δημοσιοποίηση των αποκαλυπτικών βίντεο. Απηύθυναν το ερώτημα γιατί η πόρτα δεν είχε ειδικό μηχανισμό, ώστε να ανιχνεύσει ανθρώπινη κίνηση και να σταματήσει έγκαιρα, ενώ έκαναν λόγο για αδιαφορία από πλευράς των υπαλλήλων, που καταγράφονται σε βίντεο να βλέπουν το παιδί πεσμένο στο έδαφος και να μην σπεύδουν να το βοηθήσουν. Υπενθυμίζεται ότι σε ένα από τα βίντεο, διακρίνεται ένας άνδρας να πλησιάζει το κοριτσάκι και να το κλωτσάει προκειμένου να δει αν είναι ζωντανό…

Κερατσίνι