κεραμέως-μάθημα-και-στις-διακοπές-του-659284
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.03.2020 | 21:16

Κεραμέως: Μάθημα και στις διακοπές του Πάσχα

Για την αναπλήρωση των μαθημάτων που θα χαθούν όσο παραμένουν κλειστά τα σχολεία μίλησε στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το διδακτικό έτος. Θα ολοκληρωθεί κανονικά η σχολική χρονιά, δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι μαθητές και οι φοιτητές μας».

«Θα αναπροσαρμόσουμε τις διδακτικές ώρες από 45 σε 35 λεπτά και θα καταργήσουμε τους περιπάτους, που είναι δύο ανά μήνα για κάθε σχολείο», πρόσθεσε για τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα σε ημέρες των διακοπών για το Πάσχα», συμπληρώνοντας ότι «εφόσον παραταθούν τα μέτρα, δεν αποκλείεται και η παράταση του διδακτικού έτους», το οποίο πάντως τόνισε ότι θα ολοκληρωθεί κανονικά.

«Μελετάται ακόμη και η πιθανότητα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση» επισήμανε για τους φόβους φοιτητών για απώλεια των εξεταστικών, ίσως και του διδακτικού έτους.

«Σήμερα δράσαμε προληπτικά για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τις οικογένειες μας, όλη την κοινωνία. Στόχος ήταν να περιορίσουμε δραστικά την εξάπλωση του ιού» δήλωσε. «Αν ένα μήνυμα πρέπει να μείνει από την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης είναι η πρόληψη. Βάλαμε πάνω από όλα την πρόληψη για να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, η Ν. Κεραμέως είπε ότι οι μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες πρόληψης που ισχύουν για όλους, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει πως επειδή τα σχολεία είναι κλειστά θα πρέπει τα παιδιά να βρίσκονται σε καφετέριες ή σε πάρτι, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να τηρούν σχολαστικά τα μέσα προσωπικής υγιεινής για την προστασία των ίδιων, των γονέων και των παππούδων τους.

Σε σχέση με την διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων, η Ν. Κεραμέως υποστήριξε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν φέτος οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, σημειώνοντας ότι όλα τα σενάρια μελετώνται από την κυβέρνηση.

Για το ζήτημα με την Θεία Κοινωνία, η υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος συνάδει με το πνεύμα της λήψης προληπτικών μέτρων σε ό,τι αφορά την παρουσία πιστών σε ναούς. Ακόμη, για το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορωνοϊού από την θεία κοινωνία, σημείωσε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι οποίοι είναι και οι επιστημονικώς αρμόδιοι, η μετάδοση της νόσου γίνεται και από το σάλιο.