κεντέρης-ο-εθελοντισμός-είναι-πλέον-κ-473300
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.04.2018 | 16:13

Κεντέρης: Ο εθελοντισμός είναι πλέον καθημερινός τρόπος της ζωής του (φωτο)

Ηρεμος, χωρίς ίχνος βεντετισμού και μακριά από τη δημοσιότητα, καθώς έχει πλέον στο μυαλό του μόνο τον εθελοντισμό, ο Κώστας Κεντέρης βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στα Ιωάννινα, την πόλη που είναι προσφιλής στον ίδιο και στην οικογένειά του, μια και περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της ξενοδοχειακής επιχείρησης που διατηρούν στο Πάπιγκο.

Περιμένοντας με υπομονή στην ουρά που είχε σχηματιστεί από απλούς πολίτες στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, πριν από λίγες ημέρες, έδωσε αίμα στην εθελοντική αιμοδοσία.

Οσοι από τους ντόπιους τον είδαν ακόμα μία φορά να δίνει αίμα δεν παραξενεύτηκαν.

«Είναι από τους πιο τακτικούς αιμοδότες…» αναφέρει ένας από τους νοσηλευτές του νοσοκομείου. Ωστόσο, οι περισσότεροι επισκέπτες σάστισαν, διότι ο Κώστας Κεντέρης κάνει σπανίως δημόσιες εμφανίσεις. Με το νοσηλευτικό προσωπικό, όμως, έχει πλέον οικειότητα. Το ίδιο και εκείνοι μαζί του, μια και γνωρίζουν καλά πόσο ευαίσθητος είναι σε θέματα υγείας.

Η ιστορία της εθελοντικής αιμοδοσίας για τον Έλληνα πρωταθλητή ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια, τότε που ο Κώστας Κεντέρης αποφάσισε για πρώτη φορά να βοηθήσει ένα μικρό παιδί.

«Ο Κώστας έχει και δελτίο αιμοδοσίας, όπως κατέχει κάθε ένας πολίτης που θέλει να δώσει ζωή μέσω του αίματός του» λέει συγκινημένος ο νοσηλευτής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και συνεχίζει: «Ο Κεντέρης τρέχει όπου τον καλέσουν. Είναι πολύ ευαισθητοποιημένος, κυρίως με τα παιδιά που τον έχουν ανάγκη, για να τους δώσει κουράγιο».

Πηγή: Espresso