κεερφα-το-νομοσχέδιο-μητσοτάκη-φέρνε-691652
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 17.10.2019 | 17:55

ΚΕΕΡΦΑ: Το νομοσχέδιο Μητσοτάκη φέρνει νέες Μόριες και ρατσιστική καταστολή

“Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το άσυλο είναι ένα βήμα κλιμάκωσης της ρατσιστικής πολιτικής της καταστολής των προσφύγων σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το βάθεμα της κρίσης σπρώχνουν εκατομμύρια στην προσφυγιά για να γλιτώσουν από τις βόμβες και την πείνα. Οι αιτούντες άσυλο μετατρέπονται σε αιχμάλωτοι της ρατσιστικής ΕΕ-φρούρειο.” αναφέρει το ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωση του.

Και συνεχίζει τονίζοντας ότι “Ο βασικός πυρήνας του νομοσχεδίου του Μητσοτάκη είναι η καταδίωξη των προσφύγων, ο περιορισμός των δικαιωμάτων τους και η κράτηση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βάζοντας φραγμούς και γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε με διαδικασίες φαστ τρακ να οδηγείται μαζικά κόσμος σε απόρριψη, κράτηση και απέλαση.

Η απαίτηση να είναι συνεργάσιμοι οι πρόσφυγες σε κάθε στάδιο ώστε να μην χάσουν το δικαίωμα εξέτασης της αίτησης για άσυλο, αλλά ακόμη και την θέση σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, επιβάλλεται με όρους αιχμαλωσίας: κάθε αντίρρηση για μετακίνηση σε άλλο στρατόπεδο η να στριμωχτεί σε ένα κοντέινερ με άλλες οικογένειες οδηγεί στην κράτηση και απέλαση!
Η ισλαμοφοβική εκστρατεία στοχοποιεί ολόκληρους πληθυσμούς με τις κυβερνήσεις της ΕΕ να καταρτίζουν καταλόγους “ασφαλών χωρών” για να στείλουν πίσω τους κατατρεγμένους. Ανάλογα με τις διπλωματικές προτιμήσεις και σκοπιμότητες οι χώρες θα βαφτίζονται σε ασφαλής η μη.

Αυτός ο νόμος οδηγεί στο πέταγμα έξω από τις δομές όλους όσους έχουν άσυλο χωρίς καμία πρόβλεψη για την στέγαση τους.

Η μεταφορά από τα νησιά χιλιάδων προσφύγων θα συνεχιστεί στοχεύοντας στο μάντρωμα των προσφύγων σε πανάθλιες δομές όπως στην Νέα Καβάλα και την Κόρινθο, σε σκηνές χειμωνιάτικα, με έγκυες γυναίκες και βρέφη εκτεθειμένα στη παγωνιά και στις βροχές.
Με το σχέδιο της κυβέρνησης να πετάξει έξω από τα στρατόπεδα όσους έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία ασύλου σε δύο μήνες από την ψήφιση του, οι γειτονιές θα γεμίσουν άστεγους, οικογένειες με παιδιά.

Αυτή η εκστρατεία είναι η άλλη όψη των επιθέσεων της κυβέρνησης που από την μια φέρνει τον αντεργατικό “αναπτυξιακό νόμο” γεμάτο με δώρα στους επιχειρηματίες και από την άλλη σπαταλά εκατομμύρια για νέες φρεγάτες ώστε να μπει η Ελλάδα πιο βαθειά στους ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των πετρελαίων και των υδρογονανθράκων στη Μ.Ανατολή και την Μεσόγειο.
Χωράμε όλοι, αυτοί που δεν χωράνε είναι οι πολεμοκάπηλοι, οι ρατσιστές και οι φασίστες.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους να απαιτήσουν αν μην περάσει αυτό το ρατσιστικό έκτρωμα και να κατοχυρωθεί πλήρως το δικαίωμα σε άσυλο και στέγη για όλους τους κατατρεγμένους των πολέμων, των δικτατοριών, των κλιματικών καταστροφών και της πείνας.”