κεερφα-δικάζεται-φασίστας-για-τις-επι-1010563
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.04.2022 | 13:39

ΚΕΕΡΦΑ: Δικάζεται φασίστας για τις επιθέσεις σε βάρος μελών μας στο Γαλάτσι

Την Παρασκευή 15 Απρίλη γίνεται η δίκη στην Ευελπίδων για τη φασιστική επίθεση στο Γαλάτσι το 2018 εναντίον του Γιώργου Πίττα, δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης και της Νίκης Αργύρη, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ.

Στη λήξη της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, και ενώ ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική εξόρμηση, φασιστοειδές επιτέθηκε στη Νίκη Αργύρη και χτύπησε τον Γιώργο Πίττα που μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και τον αυχένα. Η επίθεση δεν ήταν μεμονωμένο γεγονός. Μέλη της ΚΕΕΡΦΑ δέχτηκαν επίθεση την ίδια μέρα στην Καλλιθέα, ενώ τα χτυπήματα εναντίον αγωνιστών της Αριστεράς και μεταναστών είχαν αρχίσει να πληθαίνουν επικίνδυνα

Ήταν η περίοδος των εθνικιστικών συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό, και ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τους φασίστες να ξαναβγούν στους δρόμους. Ενώ η Χρυσή Αυγή δικαζόταν για τα εγκλήματά της, η ηγεσία και τα μέλη της βρισκόταν μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές της ΝΔ στους δρόμους κραυγάζοντας για την «υπεράσπιση της πατρίδας», σκορπώντας ρατσιστικό δηλητήριο και χυδαίες επιθέσεις εναντίον της Αριστεράς. Κάθε λογής φασιστοειδές έβρισκε νομιμοποίηση για να ξυλοκοπά και να τρομοκρατεί.

Το αντιφασιστικό κίνημα δεν άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις. Μετά την επίθεση στο Γαλάτσι οργανώθηκε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση με συμμετοχή συνδικάτων, τοπικών φορέων, κινήσεων της Αριστεράς. Το δημοτικό συμβούλιο Γαλατσίου πήρε ομόφωνη απόφαση καταδίκης της επίθεσης και ζήτησε την άμεση σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Ανάλογα ψηφίσματα εξέδωσαν μία σειρά σωματεία και φορείς της περιοχής.

Σήμερα, μετά τη μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, δεν χωρά εφησυχασμός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σε προεκλογική περίοδο,με την εμπλοκή στο πόλεμο στην Ουκρανία στο πλευρό του ΝΑΤΟ, με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας κατά των προσφύγων, τις δολοφονίες στα σύνορα με τα pushbacks, τις επιχειρήσεις σκούπα, τις ρατσιστικές εκκενώσεις των καμπ όπως στον Ελαιώνα στρώνουν ξανά το δρόμο στους φασίστες. Οι φασιστικές επιθέσεις από την Σταυρούπολη και τον Εύοσμο, στο Ν.Ηράκλειο από την PROPATRIA, στην Κοκκινιά κατά μεταναστών αντιμετώπισαν την μαχητική αντιφασιστική κινητοποίηση. Διεξάγεται έρευνα για την οργανωμένη δράση αυτών των φασιστικών συμμοριών.

Στις 15 Ιούνη ξεκινά η έφεση της δίκης της Χρυσής Αυγής και το αντιφασιστικό κίνημα δεν σταματά ούτε λεπτό να πολεμά την φασιστική απειλή, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της Λεπέν στη Γαλλία.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι των φασιστικών επιθέσεων – Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας