ΚΕΕΡΦΑ: Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη στο Εφετείο

Συνεχίστηκε στο Εφετείο η   και η ΚΕΕΡΦΑ ετοιμάζει αντιφασιστική συγκέντρωση την Τρίτη 26 Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά:

«Οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν ήταν οι πικροί καρποί της ωρίμανσης της φασιστικής απειλής στην Ελλάδα που συνόδευσε την εκλογική άνοδο της Χρυσής Αυγής.

Στην δεύτερη μέρα συνεδρίασης του Β ΜΟΕ την Τρίτη 19 Ιούνη, οι συνήγοροι των Λιακόπουλου και Στεργιόπουλου, δολοφόνων του Σαχάτ Λουκμάν, προέβαλαν ενστάσεις για την παρουσία της πολιτικής αγωγής στην εκδίκαση υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτουν έγκυρη εξουσιοδότηση. Το δικαστήριο την απέρριψε.

Κατόπιν αναγνώστηκε επιστολή δύο βασικών μαρτύρων με την οποία δήλωσαν ότι αδυνατούν να έρθουν στη συνεδρίαση διότι βρίσκονται στο εξωτερικό. Πρόκειται για τους πλέον σημαντικούς μάρτυρες καθώς την ώρα που δολοφονήθηκε τα χαράματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, άκουσαν τα βογγητά του Σαχζάτ Λουκμάν από τα μαχαιρώματα, καθώς το σπίτι τους βρίσκονταν στη παρακείμενη πολυκατοικία, ενώ είδαν τους δράστες να φεύγουν με τη μηχανή εγκαταλείποντας το θύμα.

Το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίαση για την Τρίτη 26 Ιούνη.

Έξω από το χώρο του δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση.

Η πρωτόδικη απόφαση ισόβιας κάθειρξης με επιβαρυντικό την αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου ήταν μια πρώτη αποφασιστική καταδίκη των ρατσιστικών επιθέσεων που παρέμεναν ατιμώρητες, ιδιαίτερα την περίοδο που η Χρυσή Αυγή επιχειρούσε να επιβάλει το τρόμο των ταγμάτων εφόδου με επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές των κινημάτων.

Η δίκη έχει τεράστια σημασία διότι οι δολοφόνοι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος είναι κατηγορούμενοι και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία είχε εντοπίσει ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στα σπίτια τους καθώς και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Δεν πρέπει να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι.

Ισόβια ξανά στους δολοφόνους του Σαχζάτ Λουκμάν!»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΦΕΤΕΙΟ, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]