κεερφα-αντιφασιστική-συγκέντρωση-στ-84392
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2023 | 15:30

ΚΕΕΡΦΑ: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο-“Μπλόκο στον Κασιδιάρη, μαύρο στο Βορίδη”

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα πραγματοποιήσει το ΚΕΕΡΦΑ την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 8.30πμ.

Αναλυτικά:

Στη φυλακή οι δολοφόνοι χρυσαυγίτες

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό μας αφορά όλους και όλες, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες που διεξάγεται. Η ΝΔ μέσα στη κρίση της τροφοδοτεί τη φασιστική απειλή ξανά, αλλά έχει το θράσος να παριστάνει το αντίθετο.

Στις 26 Απρίλη συνεχίζεται η δίκη των ναζί, στο Εφετείο, εξετάζοντας την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες. Στις 12 Ιούνη 2012, στο Πέραμα, τάγμα εφόδου της ΧΑ προχώρησε σε εισβολή μέσα στο σπίτι όπου κοιμόντουσαν Αιγύπτιοι αλιεργάτες με στόχο να τους εξοντώσει, στέλνοντας τον Αμπουζίντ Εμπάρακ να χαροπαλεύει στην εντατική. Το δικαστήριο έχει καλέσει ως μάρτυρα κατηγορίας τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, καθώς και τον Σαάντ Αμπού Χαμέντ, στο σπίτι του οποίου έγινε η επίθεση.

Κατηγορούμενοι είναι τέσσερα μέλη της τοπικής οργάνωσης Περάματος της ΧΑ καθώς και ο πυρηνάρχης Περάματος, Α. Πανταζής. Οι τέσσερις έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 7 χρόνια φυλακή ενώ ο πυρηνάρχης έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια και 24 μήνες. Τώρα, με την εκδίκαση της έφεσης, οι χρυσαυγίτες μπορούν να καταδικαστούν σε μεγαλύτερες ποινές από τις πρωτόδικες. Και αυτό να γίνει μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε καμιά επιστροφή των φασιστών.

Το αντιφασιστικό κίνημα είναι εκείνο που επέβαλε την δίωξη και την καταδίκη των χρυσαυγιτών. Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ ξερνά ρατσιστικό δηλητήριο, με φιέστες μίσους στον Έβρο για την επέκταση του φράχτη, με τις επαναπροωθήσεις που οργανώνουν οι μασκοφόροι του Λιμενικού, με δολοφονίες και πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών. Δίνει με αυτό τον τρόπο αέρα στα πανιά των Κασιδιάρηδων, που βρήκαν πρόθυμο στέλεχος του δικαστικού μηχανισμού να τους συνδράμει ως αχυράνθρωπος για να πάρουν μέρος στις εκλογές. Δεν θα τους αφήσουμε!

Η τροπολογία του Βορίδη είναι μια απάτη. Αυτό αποδείχθηκε από τον τρόπο που η ΝΔ παζαρεύει με στελέχη του Άρειου Πάγου για την εφαρμογή της. Είναι μια τροπολογία που θέλει να κάνει νόμο τη θεωρία των «δύο άκρων» και μπορεί, αν δεν κινητοποιηθούμε, να δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να αποκλείει συνδυασμούς της Αριστεράς και να ανάβει πράσινο φως για φασίστες.

Στις 26 Απρίλη, στεκόμαστε στο πλευρό των Αιγύπτιων ψαράδων ενάντια στους δολοφόνους χρυσαυγίτες.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, κάθε αντιφασίστα να διαδηλώσουμε μαζί. Για να μην αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή γης στους φασίστες να στήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές μας. Στήνουμε μπλόκο αντιφασιστικό στους Κασιδιάρηδες και μαυρίζουμε την κυβέρνηση που μαυρίζει τις ζωές όλων μας, της νεολαίας και της εργατιάς, των γυναικών και των προσφύγων, των Ρομά και των μεταναστών.

KEEΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή”