Καβάλα: Ξεκίνησε η υλοποίηση δημιουργίας υδατοδρομίου στο κεντρικό λιμάνι

Ο «Οργανισμός Λιμένος Καβάλας» πήρε την πρωτοβουλία να προχωρήσει στη δημιουργία υδατοδρομίου στο κεντρικό λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος», με στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Καβάλας ανατέθηκε στην εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ενώ οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησης υ/δ, έχει μεταβεί στην Καβάλα και κατόπιν επιθεώρησης των χώρων του λιμένα επέλεξε τα πλέον ασφαλή σημεία για την χωροθέτηση του υδατοδρομίου.

Αξίζει να σημιεωθεί ότι στο υδατοδρόμιο της Καβάλας θα εξυπηρετούνται πτήσεις επιβατικές (τακτικές και charter), περιηγητικές(Sightseeing) ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λ.π).

Για την σημασία αυτού του έργου και τον θετικό αντίκτυπο που θα έχει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του «Οργανισμού Λιμένος Καβάλας», Χρήστος Ηλιάδης, τόνισε: «Η Ο.Λ.Κ Α.Ε, στα πλαίσια του στρατηγικού του σχεδιασμού για συνεχή ανάπτυξη του λιμενικού συστήματος Καβάλας αποφάσισε να προσθέσει μια πρωτοποριακή συγκοινωνιακή πύλη στο κεντρικό λιμάνι της πόλης μας με τη δημιουργία Υδατοδρομίου.

Η Άδεια του Υδατοδρομίου θα ανήκει στην ιδιοκτησία της «Ο.Λ.Κ Α.Ε», με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται στον τομέα των εσόδων του Οργανισμού αλλά και της ευρύτερης υπεραξίας που θα του προσδώσει. Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στο λιμένα «Απόστολου Παύλου», σηματοδοτεί μια περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης του τουριστικού και του εμπορικού τομέα και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας.»

Από την πλευρά του, τέλος, ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας, δήλωσε: «Ως εταιρεία, πιστεύουμε ότι ο ρόλος του υδατοδρομίου της Καβάλας θα είναι κομβικός για την βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Η Καβάλα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα εξαιρετικό τουριστικό και εμπορικό προορισμό ο οποίος έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Τα υδροπλάνα, ως πολυχρηστικό μεταφορικό μέσο, μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την ανάπτυξη, με ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς θα μετακινούν τουρίστες και κατοίκους στο λιμάνι της Καβάλας με τρόπο ασφαλή, ευέλικτο και γρήγορο».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΛΙΜΑΝΙ, ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!