καβάλα-βούλγαροι-απατεώνες-άρπαξαν-27-τ-363620
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.03.2018 | 17:59

Καβάλα: Βούλγαροι απατεώνες άρπαξαν 27 τόνους ελιάς

Ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή είχαν προκαλέσει τον Σεπτέμβριο του 2017 σε έναν 53χρονο επιχειρηματία της Καβάλας, δυο απατεώνες που είχαν εμφανιστεί ως απεσταλμένοι μεταφορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται για να μεταφέρουν στην Ιταλία ένα φορτίο με ελιές.

Οι δυο Βούλγαροι ήταν καθ’ όλα οργανωμένοι, καθώς πήγαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης με δύο Ι.Χ. φορτηγά με τράκτορες και επικαθήμενα και έδειξαν στον 53χρονο τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων και τις βουλγαρικές ταυτότητές τους. Έτσι, φόρτωσαν 27 τόνους βρώσιμης ελιάς για να τους μεταφέρουν σε εταιρεία στην Ιταλία. Όμως, το φορτίο δεν έφτασε ποτέ και ο άτυχος επιχειρηματίας τραβούσε τα μαλλιά του!

Η έρευνα που είχε ξεκινήσει τότε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, απέδειξε ότι τα πάντα ήταν πλαστά, από τα δελτία ταυτότητας και τις άδειες κυκλοφορίας, ως τις… πινακίδες που οι δράστες είχαν τοποθετήσει στα φορτηγά με τα οποία καρπώθηκαν το πολύτιμο φορτίο! Ωστόσο, έξι μήνες μετά, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν έναν από τους Βούλγαρους.

Πρόκειται για έναν 45χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Φυσικά, παραμένει άφαντος όπως και ο συνεργός του τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Για την εμπλοκή του 45χρονου στην υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρχές της Βουλγαρίας ώστε να τον αναζητήσουν.