kαβάλα-στον-ανακριτή-οι-δράστες-της-λησ-387176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.12.2019 | 09:59

Kαβάλα: Στον ανακριτή οι δράστες της ληστείας με λεία 4,2 εκατ. ευρώ

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθούν σήμερα οι δράστες της ληστείας με λεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία εταιρείας σεκιούριτι στους Αμυγδαλεώνες Καβάλας.

Οι δράστες είναι ηλικίας 64, 44 και 41 ετών. Από τα 4,2 εκατ. ευρώ η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί ένα ποσό της τάξης των περίπου 800.000 ευρώ. Από αυτό εκτιμάται ότι ένα μέρος έχουν ξοδέψει οι δράστες, ενώ το υπόλοιπο εξακολουθεί να βρίσκεται κρυμμένο.

Ο ένας από τους δράστες είναι πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι, ενώ οι άλλοι δύο (πατέρας και γιος) ιδιοκτήτες συνεργείου αυτοκινήτου στα Αμισιανά Καβάλας. Ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι είναι κουμπάρος με τον 64χρονο ιδιοκτήτη του συνεργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον έναν ακόμα συνεργό των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με το χρονικό της υπόθεσης στις 25 Ιανουαρίου 2019 ο πρώην διευθυντής της εταιρείας σεκιούριτι κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δύο άτομα, οι οποίοι φορούσαν μάσκες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου, μπήκαν στο σπίτι του και του είπαν ότι έχουν απαγάγει την 5χρονη κόρη του, η οποία ζούσε με την πρώην σύζυγό του. Οι δύο άντρες κρατούσαν όπλα και σύμφωνα πάντα με την καταγγελία οδήγησαν τον τότε διευθυντή της εταιρείας σεκιούριτι στις εγκαταστάσεις, όπου άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και πήραν το ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προοριζόταν για ανεφοδιασμό ΑΤΜ της περιοχής.

Για έντεκα μήνες η αστυνομία παρακολουθούσε τους τρεις δράστες, οι οποίοι από την αρχή είχαν θεωρηθεί ύποπτοι. Έκαναν συχνά συναντήσεις μεταξύ τους στο συνεργείο, στο οποίο πολλές φορές είχαν βρεθεί αστυνομικοί με πολιτικά, προκειμένου δήθεν να διορθώσουν βλάβες στα αυτοκίνητά τους. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι δράστες ήταν πολύ προσεκτικοί και δεν προχωρούσαν σε μεγάλες αγορές, οι οποίες θα μπορούσαν να κινήσουν υποψίες.

Όταν οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ένας από τους δράστες ετοιμαζόταν να μεταβεί στο εξωτερικό, προχώρησαν σε αιφνιδιαστική επιχείρηση το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου και άρχισαν να ψάχνουν στο χώρο του συνεργείου, προκειμένου να βρουν τα χρήματα. Αρχικά βρήκαν μία σακούλα με περίπου 500.000 ευρώ και στη συνέχεια, σε κρύπτες, φρεάτια ακόμα και ηχεία, τα υπόλοιπα χρήματα μέχρι του ποσού των περίπου 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.