καβάλα-ψώνιζε-σε-μαγαζιά-με-κλεμμένη-τ-497229
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.10.2018 | 10:48

Καβάλα: Ψώνιζε σε μαγαζιά με κλεμμένη τραπεζική κάρτα

Με την ησυχία του χρησιμοποιούσε μια από τις τραπεζικές κάρτες που έκλεψε στις 5 Σεπτεμβρίου από τον εργασιακό χώρο ενός 46χρονου στην Καβάλα, ένας νεαρός που είχε μπει μέσα απαρατήρητος και «σήκωσε» όσα χρήματα είχε αφήσει ο εργαζόμενος και διάφορα έγγραφα!

Την ίδια και την επόμενη ημέρα, ώσπου το θύμα να αντιληφθεί την κλοπή και να απενεργοποιήσει τις κάρτες, ο δράστης είχε κάνει διάφορες συναλλαγές και αγορές προϊόντων αξίας περίπου 300 ευρώ από καταστήματα της πόλης χρησιμοποιώντας ως ανέπαφη τη μία από τις κλεμμένες κάρτες. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που είχαν αναλάβει την έρευνα, χαρτογράφησαν τις αγορές που έκανε και εντόπισαν την εικόνα του από τα πλάνα που είχαν καταγράψει οι κάμερες κλειστού κυκλώματος των καταστημάτων.

Έτσι, έφτασαν στην ταυτοποίηση του 20χρονου Έλληνα, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για κλοπή, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία πιστοποιητικών, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.