Καβάλα: Πώς ένας ψεύτικος λογαριασμός στο Facebook πήγε να βάλει σε μπελά καθηγητή γυμνασίου - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Φεβρουάριος
Back

Καβάλα: Πώς ένας ψεύτικος λογαριασμός στο Facebook πήγε να βάλει σε μπελά καθηγητή γυμνασίου

Τον μπελά του πήγε να βρει ένας καθηγητής στην Καβάλα λόγω… του Facebook.

Ειδικότερα, ένας μαθητής σε γυμνάσιο της Καβάλας δημιούργησε ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του καθηγητή του. Ο άτακτος μαθητής ήθελε μέσα από αυτό τον λογαριασμό να στέλνει μηνύματα στους συμμαθητές του αλλά υποδυόμενος τον καθηγητή.

Όταν η παράνομη δραστηριότητα έγινε αντιληπτή από τον θιγόμενο καθηγητή, ζήτησε να αποκαλυφθεί ο δράστης, διαφορετικά θα προσέφευγε στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε αυτή την περίπτωση, o μαθητής που δημιούργησε το ψεύτικο προφίλ θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την εισαγγελική αρχή και το ενδεχόμενο ποινικής δίωξης για πλαστοπροσωπία και μια σειρά άλλων αδικημάτων.

Υπό αυτό το πρίσμα, και για να μη βρεθεί σε χειρότερη θέση, ο μαθητής αποκάλυψε την ταυτότητά του και το θέμα απασχόλησε τον σύλλογο καθηγητών του γυμνασίου, που προέβη στις απαραίτητες συστάσεις στον μαθητή για συμμόρφωση.

Φυσικά, το ψεύτικο προφίλ διαγράφτηκε αμέσως και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις, η σχολική κοινότητα έκλεισε το θέμα χωρίς να υπάρξουν άλλες συνέπειες.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!