καβάλα-πλανόδιοι-μαϊμού-με-παρελθ-558944
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.01.2019 | 14:22

Καβάλα: Πλανόδιοι «μαϊμού»… με παρελθόν λήστεψαν ηλικιωμένο

Πού να φανταζόταν ένας 84χρονος ότι οι δυο πλανόδιοι, στους οποίους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του σε χωριό της Καβάλας για να αγοράσει τα προϊόντα τους, ήταν σεσημασμένοι ληστές; Μόλις μπήκαν, τον γρονθοκόπησαν, άρπαξαν 105 ευρώ και το ρολόι του και διέφυγαν με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ληστεία έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου και ο ηλικιωμένος ειδοποίησε αστυνομικούς τους τμήματος Νέστου οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως έρευνες, ενώ ειδοποίησαν και τις συναρμόδιες υπηρεσίες των όμορων νομών. Χάρη στην άμεση κινητοποίηση, οι δύο δράστες ηλικίας 42 και 37 χρόνων εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας σε περιοχή της Δράμας, ακινητοποιήθηκαν και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους βρέθηκαν τα κλεμμένα χρήματα και το ρολόι.

Εκτός από αυτά, κατασχέθηκαν το όχημα και άλλα 280 ευρώ, που εξετάζεται αν και αυτά είναι προϊόντα άλλης ληστείας με το πρόσχημα αγοραπωλησίας. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο κακοποιοί είχαν απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ενώ σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση για κλοπή. Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.