καβάλα-εξαρθρώθηκε-συμμορία-που-διακ-696046
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.02.2021 | 15:39

Καβάλα: Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε χασίς-κοκαΐνη

Τρία μέλη συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε Καβάλα και Θάσο συνελήφθησαν το Σάββατο στη Θάσο και σε οικισμούς του νομού Καβάλας, στο πλαίσιο επιχείρησης των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Πρόκειται για δύο Έλληνες κι έναν αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει άλλον έναν αλλοδαπό, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στη σπείρα.

Προηγήθηκαν έρευνες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, από τις οποίες προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες αποτελούσαν δομημένη εγκληματική συμμορία, με τον αρχηγό της να οργανώνει την προμήθεια της σπείρας με ναρκωτικά και να κατευθύνει τα υπόλοιπα μέλη, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή και μεταφορά των ναρκωτικών από τη Θεσσαλονίκη στη Θάσο, την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνησή τους.

Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας κι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου.

Το χρονικό της επιχείρησης

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε αρχικά ο ένας δράστης, να επιβαίνει σε λεωφορείο προερχόμενο από τη Θεσσαλονίκη και να μεταφέρει δύο νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 146,4 γραμμαρίων.

Ακολούθως, στην Κεραμωτή Καβάλας οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν άλλο ένα μέλος της σπείρας, το οποίο ανέμενε για τη μεταφορά των ναρκωτικών στη Θάσο.

Στη συνέχεια, σε ορεινή – δασική περιοχή του νησιού εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε παράπηγμα οι άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Ο ένας από αυτούς ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ο δεύτερος διέφυγε κι αναζητείται.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών στη Θάσο, βρέθηκαν δύο ολοκληρωμένα συστήματα για την καλλιέργεια φυτών σε εσωτερικό χώρο, αποτελούμενα από λαμπτήρες, ανακλαστήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές κ.α., εντός των οποίων καλλιεργούνταν 16 φυτά κάνναβης, ύψους από 0,5 έως 1,7 μέτρων, καθώς και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστο χασίς, συνολικού βάρους 21 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.