κατώτατος-μισθός-πόσο-θα-αυξηθεί-το-2022-818134
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.11.2021 | 11:00

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί το 2022

Ο κατώτατος μισθός αναμένεται να αυξηθεί το 2022 δύο φορές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα ο Στέλιος Πέτσας κλήθηκε να σχολιάσει την εξαγγελία και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από το 2%.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας, εξήγησε ότι ο τρόπος υπολογισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας «και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

«Οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2%»

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 «άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό». Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού θα κινηθεί σε ένα ποσοστό 3% με 4% και θα μπει από τον Ιούλιο και μετά.

Δυναμικά αναπτυσσόμενη η οικονομία

Απαντώντας στις αντιδράσεις της αγοράς στα νέα μέτρα για είσοδο ανεμβολίαστων με rapid test ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θύμισε τις πολύ δύσκολες εποχές που όλα ήταν κλειστά ή με click away και κάλεσε τους πάντες να βάλουν πλάτη καθώς τα μέτρα θωρακίζουν την αγορά.

«Δεν είναι κάτι τρομερό το να τηρήσουμε αυτού του είδους τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα- ίσα θωρακίζουν την αγορά ότι θα λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Πέτσας και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη.