Κάτοικοι Βροντάδου Χίου: "Οχι" στο κέντρο κράτησης παραβατικών μεταναστών - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
20
Μάρτιος
Back

Κάτοικοι Βροντάδου Χίου: “Οχι” στο κέντρο κράτησης παραβατικών μεταναστών

Ομόφωνη απόφαση κατά της επαναλειτουργίας κέντρου κράτησης παραβατικών μεταναστών στο Μερσινίδι έλαβε το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου Χίου. Μάλιστα, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνισκό σταθμό “Ράδιο Αλήθεια” ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου Μάρκος Κοσμάς είπε επιφυλάχθηκε για νέες κινητοποιήσεις και επισήμανε ότι ανάλογα με την πορεία του ζητήματος θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην επαναλειτουργία του Κέντρου. Ζήτησαν να μην λειτουργήσει ένας τέτοιος χώρος σε κατοικημένη περιοχή, εστίασαν στην έλλειψη ασφάλειας που δημιουργείται ενώ αναφέρθηκαν με λόγια συμπάθειας προς τους πρόσφυγες από τη Συρία, τονίζοντας ότι όλη την προηγουμένη περίοδο δεν υπήρχε πρόβλημα στην εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς αυτούς.

Να σημειωθεί ότι μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, Δημήτρης Αυγερινός, τόνισε ότι το κόστος για να γίνει ο χώρος του Μερσινιδιού ένας ασφαλής χώρος κράτησης αγγίζει τα 133.000 ευρώ, ενώ η αστυνομική δύναμη που προβλέπεται να υπάρχει προκειμένου  να λειτουργεί είναι 50 άτομα. “‘Η θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ή δεν θα λειτουργήσει”, σημείωσε ο κ. Αυγερινός, τονίζοντας ακόμα πως αν το Κέντρο λειτουργήσει με προδιαγραφές που δεν προβλέπονται εκείνος είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!