κάτοικοι-εξαρχείων-για-μπακογιάννη-π-1155041
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.03.2023 | 19:45

Κάτοικοι Εξαρχείων για Μπακογιάννη: Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Δήμος Αθηναίων;

Σήμερα Δευτέρα 20 Μάρτη, ήταν προγραμματισμένη συζήτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής για την επανέναρξη των έργων στον Λόφο Στρέφη μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Τη συζήτηση αυτή είχε προκαλέσει ο Δήμος Αθηναίων στις 27.12.2022, εναντίον των κατοίκων που έχουν προσφύγει κατά της Prodea Investments για τα έργα που εκτελεί αυτή στον Λόφο. Την όρισε η ίδια δικαστής που αποφάσισε –χωρίς σκεπτικό και συζήτηση- νωρίτερα την ίδια μέρα, την επανέναρξη των έργων, κατόπιν σειράς μεθοδεύσεων που καθόλου δεν τιμούν τη δασική υπηρεσία.

Μια συζήτηση άνευ αντικειμένου, καθώς στις 2 Μάρτη έγινε η κανονική συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, της οποίας την απόφαση αναμένουμε. Η συζήτηση αυτή αντικειμενικά ήταν τουλάχιστον δυσάρεστη για τον Δήμο και την Prodea Investments και ίσως αυτό, τους οδήγησε στις μεθοδεύσεις που ακολούθησαν.

Η δικάσιμος αυτή είχε κοινοποιηθεί στους κατοίκους ήδη από τις 30 Δεκεμβρίου 2022, με μια διαδικασία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εκφοβιστική από την πλευρά του Δήμου, καθώς τα έγγραφα είχαν τα στοιχεία κατοίκων που είχαν ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση και δεν είχαν όμως κατατεθεί στο δικαστήριο και οι κλητήρες γνώριζαν ακόμα και τους ορόφους των κατοικιών τους. Ο Δήμος δε, καλούσε το δικαστήριο να επιδικάσει τα δικαστικά του έξοδα στους κατοίκους.

Και ενώ η λογική, αλλά και η πρακτική επέβαλαν την απόσυρση της υπόθεσης και τη μη εκδίκασή της, οι κοινοποιήσεις του Δεκεμβρίου ξανάφτασαν στους κατοίκους λίγο μετά τη δίκη της 2 Μάρτη (με επιπλέον κόστος κλητήρων για τον Δήμο γύρω στα 1.300€, που πληρώνουμε όλοι και όλες μας). Ακολούθησε επικοινωνία του Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου με τη δικηγόρο των κατοίκων, όπου τη διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για μια τυπική υπόθεση, από την οποία δεν μπορούν να αποσυρθούν, επειδή είναι δημόσιος τομέας.

Σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όχι μόνο εμφανίστηκε όλη η κουστωδία των δικηγόρων και μάρτυρας του Δήμου, επιμένοντας να γίνει η άνευ αντικειμένου δίκη, αλλά έκανε και πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δήμου η Prodea Investments!

Επειδή – ευτυχώς – δεν έχει χαθεί εντελώς η λογική, η πρόεδρος Πρωτοδικών, ενημερωμένη για τις δίκες που προηγήθηκαν, εξανέστη, επέμενε να αποσυρθούν από τη συζήτηση, την οποία απέδωσε σε λάθος των δικαστηρίων και πρότεινε στους κατοίκους την αποχή από τη διαδικασία.

Εμείς απείχαμε ούτως ή άλλως, η παρουσία δικηγόρου έγινε μόνο για τον λόγο ενημέρωσης της δικαστή ότι η κύρια συζήτηση έχει πραγματοποιηθεί, γεγονός το οποίο ο Δήμος και η Prodea Investments απέκρυψαν από το δικαστήριο, επιμένοντας πως η σημερινή, ήταν η κύρια δίκη! Πιθανόν για να πετύχουν μια σαθρή δικαστική “επιτυχία” απόντων των κατοίκων, για να βγει ένα προσωρινό “νικηφόρο”, ψευδές και συκοφαντικό δελτίο τύπου του Δημάρχου, αντίστοιχο με εκείνο του Δεκεμβρίου (https://www.protothema.gr/greece/article/1323733/dikaiosi-tou-dimou-athinaion-gia-tin-anaplasi-tou-strefi/ ) .

Επειδή το βαρέλι της δημαρχίας Μπακογιάννη και των νομικών του συμβούλων δεν έχει πάτο, επέμεναν εμμονικά στη διεξαγωγή της δίκης και απαίτησαν και προθεσμία για να καταθέσουν σημείωμα με τις απόψεις τους. Για να λάβουν τη χλεύη της δικαστή, που τους απάντησε “καλά, αν καταλάβετε τι απόφαση θα βγάλω…”.

Ο αγώνας για τη διάσωση του Λόφου Στρέφη συνεχίζεται!

Οι μεθοδεύσεις Μπακογιάννη θα πέσουν στο κενό!

Υπογράφουν 27 κάτοικοι Εξαρχείων