Παρασκευή
29
Σεπτέμβριος
Back

Καθημερινή η βελτίωση των ακτών της Σαλαμίνας

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η συνολική εικόνα του Σαρωνικού κόλπου από την επιχείρηση απορρύπανσης.
Ειδικότερα:
– Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας – Αγίου Νικολάου, με μηχανικά μέσα (πλυστικά μηχανήματα, αντλίες και λοιπά μέσα), από ιδιωτικά συνεργεία εκατόν 132 ατόμων. Η γενικότερη εικόνα βαίνει καθημερινά βελτιούμενη. Επιπρόσθετα, στην περιοχή «Θεατράκι» πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της προβλήτας, ενώ δύτες διενήργησαν έλεγχο και εκτεταμένο καθαρισμό του βυθού.
– Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίστηκε ο καθαρισμός των ακτών κατά μήκος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως το λιμανάκι της Αφροδίτης. Αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών τις επόμενες ημέρες.
– Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ ολοκληρώθηκαν οι πλυστικές εργασίες. Η γενικότερη εικόνα της ακτογραμμής του Παλαιού Φαλήρου είναι σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένη ενώ αναμένεται και εδώ ολοκλήρωση των εργασιών το προσεχές διάστημα.
– Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο διενεργήθηκαν και σήμερα εντατικές εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής από 22 μέλη συνεργείου ιδιωτικής εταιρείας με τη χρήση πιεστικού μηχανήματος. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχείρησε προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, συνολικά 49 ατόμων, με τη χρήση πιεστικών και λοιπών μηχανημάτων. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση.
– Στην περιοχή της Γλυφάδας (1η-2η-3η και 4η μαρίνα), συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, αποτελούμενο από 46 άτομα, συνέχισε τις εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των ακτών. Η κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζει ομοίως βελτίωση.
– Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», η κατάσταση παρουσιάζει αρκετή βελτίωση. Επιχείρησε συνεργείο 33 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, με δύο βυτιοφόρα οχήματα και έξι πιεστικά μηχανήματα, ενώ δύτες διενήργησαν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.
– Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.Επίσης, ένα σκάφος απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επιχείρησε μαζί με τρία ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!