κατερινόπουλος-τι-λέει-στις-δηλώσεις-1055721
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.08.2022 | 13:05

Κατερινόπουλος: Τι λέει στις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες

Έντονες είναι οι αντιδράσεις χρηστών του διαδικτύου σχετικά με τις δηλώσεις του ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάση Κατερινόπουλου για τις δύο γυναικοκτονίες που έγιναν με διαφορά λίγων ωρών σε Κρήτη και Ζάκυνθο.

Ο ε.α. ταξίαρχος, Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR για τις γυναικοκτονίες σημείωσε, μεταξύ άλλων πως οι γυναίκες πρέπει «να αποφασίσουν τι θέλουν» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί.

Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο. Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο Θανάσης Κατερινόπουλος θέλησε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter να κάνει περαιτέρω διευκρινίσεις: «Θα παρακαλούσα αυτούς που ανεβάζουν video με δηλώσεις μου στο Δελτίο Ειδήσεων του Star να τα ανεβάζουν ολόκληρα και όχι αποσπασματικά, διότι αλλάζει το νόημα των δηλώσεων. Εκτός και αν το κάνουν από σκοπιμότητα, εξυπηρετώντας την μικροπρέπεια τους».