κατερίνη-έκλεψε-τραπεζική-κάρτα-και-έ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2018 | 11:29

Κατερίνη: Έκλεψε τραπεζική κάρτα και έπαιξε διαδικτυακό στοίχημα

Τα ηλεκτρονικά μέσα που τέθηκαν στην διάθεση των αστυνομικών της Ασφάλειας οδήγησαν στα ίχνη ενός νεαρού Αλβανού, που χρησιμοποίησε την τραπεζική κάρτα που είχε κλέψει από μια 45χρονη γυναίκα μέσα σε ένα κατάστημα στην Κατερίνη για να παίξει… στοίχημα!

Οι άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης αναζήτησαν τα ψηφιακά ίχνη του ανθρώπου που πόνταρε το ποσό των 30 ευρώ σε διαδικτυακή ιστοσελίδα και, σε συνδυασμό με τα πλάνα που είχε καταγράψει η κάμερα του καταστήματος όταν έγινε η κλοπή, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Ο 27χρονος Αλβανός δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Παριστάνοντας τον πελάτη μπήκε σε μια υπεραγορά τροφίμων στην Πάτρα ένας 38χρονος Έλληνας και φρόντισε να κρατήσει απασχολημένους τους εργαζόμενους, για να «βουτήξει» όσα εμπορεύματα μπορούσε! Όμως, τον αντιλήφθηκαν και κάλεσαν αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες και επέστρεψαν στο κατάστημα τα αξίας 40 ευρώ προϊόντα που είχε κλέψει.

Με την βοήθεια μιας ανήλικης την οποία χρησιμοποίησε ως «δόλωμα», κατάφερε να ξαφρίσει έναν άνδρα στην Τρίπολη μια 36χρονη γυναίκα, την περασμένη Δευτέρα. Η κλοπή εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας και σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.