κατέπεσε-αεροπλάνο-της-πολεμικής-αερ-37972
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.05.2017 | 13:34

Κατέπεσε αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας – Σώος ο πιλότος

Στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου Mirage 2000, κατέπεσε 12:18 στη Σκόπελο. Ο χειριστής του μαχητικού ήταν ιδιαίτερα  έμπειρος και πρόλαβε εγκαταλείψει με ασφάλεια το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή Γαϊδάρες, όπου υπάρχουν διάσπαρτες μικρές βραχονησίδες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ανέφερε ότι πριν από λίγο δόθηκε εντολή από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και απέπλευσε αμέσως από την Σκόπελο ταχύπλοο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το πλήρωμα του οποίου διατάχθηκε να αρχίσει έρευνες στην περιοχή Γαϊδάρες, στα ανοιχτά του Στάφυλου, αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το κάθισμα του αεροσκάφους και αναζητείται στη θαλάσσια περιοχή. Στην περιοχή ήδη επιχειρούν κι άλλα σωστικά συνεργεία με διάφορα μέσα.

Στην περιοχή κατευθύνεται επίσης ελικόπτερο Super Puma  για να παραλάβει τον πιλότο.Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από την Τανάγρα.

Οι συνθήκες πτώσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη.