κατεχόμενα-ξέσπασε-μεγάλη-φωτιά-αερ-1037094
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.06.2022 | 15:45

Κατεχόμενα: Ξέσπασε μεγάλη φωτιά – Αεροσκάφη στέλνει η Κύπρος (βίντεο)

Πτητικά μέσα στέλνει η Κύπρος  για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην κατεχόμενη περιοχή της Καντάρας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Νιόβη Παρισινού.

Σύμφωνα με την κ.Παρισινού, το Τμήμα Δασών έλαβε αίτημα βοήθειας για υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Καντάρα. Αξιολογώντας το συγκεκριμένο αίτημα, το Τμήμα Δασών αποφάσισε να στείλει στα κατεχόμενα δυο αεροσκάφη.

«Εξυπακούεται ότι εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε πάντοτε έτοιμοι και πρόθυμοι για να βοηθήσουμε», δήλωσε η κ. Παρισινού.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκοκυπριακή πλευρά «δρομολογήθηκε η διαδικασία για αίτημα βοήθειας».

Υπενθυμίζεται ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Καντάρα συμβάλλουν εναέρια μέσα από την Τουρκία και τον ΟΗΕ.

Την πληροφορία ότι η φωτιά στην Καντάρα εξαπλώθηκε σε 1.000 στρέμματα, μετέδωσε το μεσημέρι, ο τουρκοκυπριακός σταθμός «Μπαϊράκ».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες «η ένταση της φωτιά στην περιοχή ενισχύθηκε», εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν από το πρωί.

Το «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση δυο άτομα σε σχέση με την πυρκαγιά και ότι υπάρχουν τρεις τραυματίες, η κατάσταση υγείας των οποίων είναι καλή.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.