κατάσχεσαν-49-κιλά-ακατέργαστης-κάνναβ-53360
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2017 | 14:57

Κατάσχεσαν 49 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στον Μεσοπόταμο Πρέβεζας

Συνελήφθη, χθές τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, εντόπισαν το όχημα του δράστη στη διασταύρωση Μεσοποτάμου Πρέβεζας, να κινείται με κατεύθυνση προς Πρέβεζα και επιχείρησαν να το ελέγξουν.

Ο δράστης στην θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή, απορρίπτοντας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, δύο σάκους με συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη ο 44χρονος με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου και του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας ενώ περισυλλέγησαν οι δύο σάκοι που περιείχαν (49.003) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων του 44χρονου δράστη προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Επίσης, κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.