καταρρακτώδης-βροχή-και-χαλάζι-στη-θε-478614
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.07.2018 | 17:51

Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Καταρρακτώδης βροχή, που συνοδεύεται από χαλαζόπτωση, έπληξε πριν από λίγο περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όπου κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων.

Προηγήθηκαν ισχυροί άνεμοι, που είχαν ως αποτέλεσμα να λυγίσουν δέντρα.

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και σε άλλους δρόμους της πόλης, ενώ η ορατότητα σε πολλά σημεία ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Ανάλογα καιρικά φαινόμενα πλήττουν επίσης περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το seleo.gr, αυτοκίνητο προσέκρουσε σε δύο κάδους απορριμάτων στην οδό Λαμπράκη 213, στην Τούμπα. Δέντρα έπεσαν στη συμβολή των οδών Σοφούλη με Καπετάν Γκόνη, Πόντου με Αιγαίου και στην οδό Χάλκης στην Καλαμαριά. Η οδός Ανδριανουπόλεως ήταν προσωρινά κλειστή, καθώς έπεσε και εκεί δέντρο. Επίσης, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τραπέζι έπεσε από μπαλκόνι πάνω σε σταθμευμένο όχημα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματίες λόγω των περιστατικών.

Σύμφωνα, δε, με το thestival.gr, τα περισσότερα συμβάντα καταγράφονται στις περιοχές της Κωνσταντινουπόλεως, της Μαρτίου και της Βούλγαρη, στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα κλαδιά των δέντρων έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Επί τόπου έσπευσαν άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πτώσεις δέντρων καταγράφηκαν και στην περιοχή της Καλαμαριάς. Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν σπινθήρες σε κολώνα της ΔΕΗ, κοντά στο Κυβερνείο. Στο σημείο εκλήθη συνεργείο της ΔΕΗ.