Καταγγέλλει τις απολύσεις στα Public η ΟΙΥΕ

Ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία Public εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Σε αυτή η ΟΙΥΕ «καταγγέλλει την εργοδοσία της αλυσίδας καταστημάτων «Public», για την απόλυση δεκάδων υπαλλήλων, με τον χαρακτηρισμό του «υψηλόμισθου», αν και η αμοιβή τους ήταν 700 – 800 ευρώ μηνιαίως. Το κοινό δε στοιχείο της πλειονότητας των συναδέλφων που απολύθηκαν ήταν ο χαρακτηρισμός τους ως «υψηλόμισθοι», δηλαδή εργαζόμενοι των «700 και 800 ευρώ»…

Η αλυσίδα PUBLIC, στο βωμό της υπερκερδοφορίας, προχωρά τα τελευταία χρόνια σε απολύσεις, μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση εργασίας των υπαλλήλων της, ενώ με επαγγελματική επιμέλεια αξιοποιεί δεόντως τα προγράμματα voucher, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο δωρεάν παροχή εργασίας.

Αυτός ο κύκλος των απολύσεων δήθεν «υψηλόμισθων» και της αντικατάστασης των απολυμένων με «φθηνές» προσλήψεις (στην αρχή) πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα».

Τέλος, η ομοσπονδία ζητά: «Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις υπηρεσίες του, να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική και η νομιμότητα στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Απαιτούμε από την εργοδότρια εταιρεία την άμεση ανάκληση των απολύσεων και την επαναφορά των συνάδελφών μας στα καθήκοντά τους. Σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση του συνδικαλιστικού κινήματος των ιδιωτικών υπαλλήλων, σε συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις θα είναι καθολική».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ, PUBLIC, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!