καταγγελία-για-βιασμό-στο-hotspot-χίου-107352
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.06.2016 | 18:42

Καταγγελία για βιασμό στο hotspot Χίου

Βιασμό από 18χρονο Αφγανό κατήγγειλε μία 45χρονη μετανάστρια από το Ιράν, η οποία διαμένει στο hotspot στο Χαλκειός της Χίου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης 28χρονος μετανάστης από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβασθεί σε πτήση με προορισμό τη Βιέννη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν στο Βαθύ της Σάμου δύο γυναίκες από τη Συρία, ηλικίας 25 και 37 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε, είχαν παραβιάσει περιορισμούς που τους είχαν επιβληθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, αναφορικά με την υποχρέωση παραμονής τους στο νησί της Κω και τη μη απομάκρυνσή τους από αυτό.

Η αστυνομία ακολουθεί την πρακτική της απέλασης, σε όσους πρόσφυγες ή μετανάστες διαπιστώνεται πως επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά. Εφόσον καταδικασθούν από τα δικαστήρια και ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής, οδηγούνται άμεσα σε προαναχωρησιακό κέντρο στην ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε να απελαθούν άμεσα εντός των επόμενων ημερών.