καταγγελία-αυτές-είναι-οι-μεγάλες-αδι-412509
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.11.2017 | 16:58

Καταγγελία: Αυτές είναι οι μεγάλες αδικίες του κοινωνικού μερίσματος

Για μεγάλες αδικίες στους όρους και τις προϋποθέσεις της καταβολής του κοινωνικού μερίσματος, κάνει λόγο αναγνώστης της aftodioikisi.gr, σημειώνοντας ότι χάνουν την χρηματική ενίσχυση, άνθρωποι, κυρίως πολύτεκνοι και άνεργοι, που πραγματικά τη χρειάζονται.

Ειδικότερα στην καταγγελία του, ο e-αναγνώστης, σημειώνει:

«Έστειλα το παρακάτω μήνυμα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα σε κυβερνητικά email, αλλά απάντηση δεν έλαβα.Το κοινοποιώ και σε σε εσάς. Ευχαριστώ.

Μεγάλες αδικίες στην αίτηση κοινωνικού μερίσματος Κύριοι της κυβέρνησης τα κριτήρια με τα οποία εκδόθηκε η απόφαση κατανομής του κοινωνικού μερίσματος είναι εντελώς άδικα με αποτέλεσμα να απορρίπτονται ακόμη και για 1 ευρώ πάνω από το εισοδηματικό όριο, χιλιάδες αιτήσεις πολιτών, κυρίως πολυτέκνων, που το δικαιούνται πραγματικά.

Αλήθεια, έχετε υπ’ όψιν σας τους όρους “έξοδα ενοικίου” και “έξοδα στεγαστικού δανείου”; Και από πότε το οικογενειακό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται για την μεταφορά των μελών της οικογένειας είναι πηγή πλουτισμού και παράγει έσοδα αντί για έξοδα; Εφ’ όσον υπολογίζετε ως έσοδα την ακίνητη και κινητή περιουσία γιατί δεν υπολογίζετε ως τεκμήριο διαβίωσης τα έξοδα για ενοίκιο ή δάνειο κύριας κατοικίας τα οποία ανέρχονται σε 3000-6000 ευρώ ετησίως;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας με την οποία διαμορφώσατε τα κριτήρια είναι το εξής: Πολίτης με συνολικό εισόδημα 27.015 ευρώ και με ιδιόκτητη κατοικία θεωρείται οικονομικά αδύναμος και δικαιούται το μέρισμα. Πολίτης με συνολικό εισόδημα 27.016 ευρώ και ενοίκιο 3000-6000 ευρώ ετησίως, θεωρείται οικονομικά εύπορος και δεν δικαιούται το μέρισμα ενώ στην πραγματικότητα τα εναπομείναντα έσοδά του είναι πολύ λιγότερα από τον πολίτη της πρώτης περίπτωσης.

Και εφ’ όσον ισχύουν τα εισοδήματα του 2016 γιατί δεν υπολογίζετε και τον χρόνο ανεργίας του 2016 καθώς και οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μέσα στο 2017, παρά μόνο να είναι κάποιος άνεργος για έξι μήνες μέσα στο 2017; Γιατί προφανώς θεωρείτε αφελείς τους πολίτες.

Χιλιάδες πολίτες προσλήφθηκαν μέσω της κοινωφελούς εργασίας και λοιπών προγραμμάτων μέχρι τον Μάιο του 2017, επομένως αρκετοί από αυτούς που ξεπερνάνε στο ελάχιστο τα κριτήρια, αποκλείονται από την αίτηση.

Πρόκειται λοιπόν για μεγάλες αδικίες τις οποίες δεν λάβατε καθόλου υπ’ όψιν σας.Παρακαλώ όπως προχωρήσετε σε ενέργειες αποκατάστασης αυτών των αδικιών, όπως υπολογισμός εξόδων ενοικίου, ακριβής και αντικειμενικός υπολογισμός χρόνου ανεργίας και επέκταση εισοδηματικού ορίου, ώστε να λάβουν το μέρισμα πολίτες που το δικαιούνται πραγματικά και πολύ περισσότερο από άλλες περιπτώσεις».