κατάληψη-αναρχικών-στο-δσα-προσαγωγέ-137662
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.01.2018 | 13:33

Κατάληψη αναρχικών στο ΔΣΑ -Προσαγωγές από την αστυνομία

Διπλό περιστατικό κατάληψης και εισβολής αναρχικών στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ είχαμε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία χρονικά πρώτη έγινε η εισβολή περίπου 10 ατόμων, στις 11:30, στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.

Ακολούθησε μισή ώρα αργότερα η κατάληψη αναρχικών στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην Ακαδημίας. Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο athens.indymedia οι καταληψίες διαμαρτύρονταν για την υπόθεση του αναρχικού Γρηγόρη Τσιρώνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από τα γραφεία της ΕΥΔΑΠ προσήχθησαν 10 άτομα και από τα γραφεία του ΔΣΑ 11 άτομα.

Η ανακοίνωση για την κατάληψη στον ΔΣΑ

Με κείμενο που ανέβασαν στο indymedia, οι αναρχικοί τόνισαν:

«Σήμερα 19 Γενάρη αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συμβολική κατάληψη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ο Δ.Σ, ως αυτοαποκαλούμενος θιασώτης της δικαιοσύνης να πάρει θέση απέναντι στην έωλη και εκδικητική δικαστική απόφαση του κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στο σύντροφό μας. Μια απόφαση που δημιουργεί μια νέου τύπου φυλακή η οποία του στερεί ακόμα και τα “δικαιώματα” των κρατουμένων που αποτελούν κεκτημένα μακροχρόνιων και σκληρών αγώνων εντός των φυλακών. Ο περιοριστικός αυτός όρος του επιβλήθηκε αφενός λόγω της πολυετούς φυγοδικίας του που ο ίδιος επέλεξε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που σχετιζόταν με την υπόθεση των ληστών με τα μαύρα -υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε, και αφετέρου για να στηρίξει τη νέα αστυνομοδικαστική σκευωρία που τον κατηγορεί εκ νέου ως μέλος των “ληστών του Διστόμου” αναβαθμίζοντας το κατηγορητήριο με δεκάδες ανεξιχνίαστες ληστείες υπό την ομπρέλα των δράσεων της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας καθιστώντας τον για ακόμα 27 μήνες αιχμάλωτο του κράτους και του κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ»