Κατακόρυφα αυξάνονται τα αφροδίσια νοσήματα στην Ελλάδα

Μεγάλη αύξηση καταγράφουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας τα αφροδίσια νοσήματα. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η κυριότερη αιτία είναι η έλλειψη ενημέρωσης, κυρίως στους νέους και τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα που περνούν από την Ελλάδα. «Οι αρμόδιοι φορείς και η επιστημονική κοινότητα πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη για τη δημόσια υγεία», τονίζει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, (1η Δεκεμβρίου), ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος Απόστολος Καραλέξης, διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση, καθώς φαίνεται πως η πλειοψηφία των πολιτών έχει ξεχάσει τα μέτρα προφύλαξης για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα νέα περιστατικά σύφιλης στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», αυξήθηκαν κατά 38% από το 2003 έως το 2010.

Τα κρούσματα γονόκοκκου από 108 το 1990 έφτασαν τα 312 το 2010.

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» ο αριθμός των ασθενών που προσήλθαν με κονδυλώματα σχεδόν διπλασιάστηκε από το 2006 έως το 2011.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα από το ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφουν επίσης το 2010, 530 κρούσματα AIDS τα οποία αυξήθηκαν σε 1.059 το 2012, για να υποχωρήσουν το 2014 στα 802 και το 2015 στα 667 νέα κρούσματα.

Από αυτά το 88,5% ήταν άντρες και το 11,5% γυναίκες.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!