καταγγελίες-για-παρενόχληση-καθηγητ-951558
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 14:58

Καταγγελίες για παρενόχληση καθηγητή σε μαθήτρια

Μια υπόθεση που συνταράσσει την τοπική κοινωνία των Άνω Λιοσίων βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και λίγες ημέρες, όπως προκύπτει μετά από τα σημερινά γεγονότα στο 1ο Λύκειο των Άνω Λιοσίων.

Σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου οι μαθητές του 1ου Λυκείου Άνω Λιοσίων αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο, απόφαση βέβαια που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν κοινώς αποδεκτή από το σύνολο των μαθητών και αυτός ήταν ο λόγος που από τις 9 το πρωί και έπειτα, τα παιδιά εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου το θέμα.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται η κατάληψη: σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τα ίδια τα παιδιά μέσω ανακοίνωσης που τοιχοκόλλησαν έξω από το σχολείο και μοίρασαν στους γονείς, καθηγητής του σχολείου παρενόχλησε μαθήτρια!

Μάλιστα, στην εν λόγω ανακοίνωση που παραθέτουμε παρακάτω, τα παιδιά ζητούν την κίνηση των διαδικασιών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, επικαλούμενα μεταξύ άλλων τη βοήθεια τόσο της Υπουργού Παιδείας, όσο και της Διευθύντριας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, της διοίκηση του Δήμου, αλλά και των τοπικών μέσων!

Πέρα της ανακοίνωσης, πίσω από την κεντρική θύρα του σχολείου είχε κρεμαστεί ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν το εξής μήνυμα: «Κάτω τα χέρια από τους μαθητές».

Φυσικά, η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη, ενώ και οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναβρασμό, ζητώντας να προχωρήσει η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί, καθώς μια τέτοιου είδους καταγγελία, όχι μόνο είναι πρωτόγνωρη για το Δήμο Φυλής, αλλά παράλληλα και εξαιρετικά σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαταχθεί Ένορκη διοικητική εξέταση (Ε.Δ.Ε.) από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις 16 του μήνα (βρίσκεται εν εξελίξει), ωστόσο μόλις σήμερα ενημερώθηκαν σχετικά οι καθηγητές.

Τέλος, ο εν λόγω καθηγητής όπως ενημερωθήκαμε σήμερα απουσίαζε από το σχολείο και έτσι δεν ήταν σε θέση να δώσει τη δική του εκδοχή για το συμβάν, κάτι που θα κληθεί να κάνει τις επόμενες ώρες. Παράλληλα, η μαθήτρια που κατήγγειλε το περιστατικό ισχυρίζεται ότι διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να στηρίξει τη βαρύτατη κατηγορία.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση – καταγγελία των μαθητών που μοιράστηκε και τοιχοκολλήθηκε στο σχολείο, η οποία μάλιστα εστάλη και ως email από την Ένωση Γονέων Δήμου Φυλής: