Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 κακοποιημένα παιδιά - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
18
Ιανουάριος
Back

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 κακοποιημένα παιδιά

Την εγκατάλειψη 12 κακοποιημένων παιδιών από μεγάλη και δημοφιλή μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) κατήγγελλε  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως η ΜΚΟ εγκαταλείπει τα παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, επικαλούμενη τον τερματισμό της σχετικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, προνοιακή μονάδα, φιλοξενούνται μικρά παιδιά ηλικίας έως 5 ετών. Με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), ανακαινίστηκε κτίριο του Αναρρωτηρίου, δυναμικότητας 12 θέσεων φιλοξενίας, το οποίο παραχωρήθηκε στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στην Πρόνοια.

Το 2017 η ΜΚΟ λειτούργησε τη δομή με 12 παιδάκια, ενώ η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός και η τεχνική υποστήριξη παρέμειναν στην ευθύνη και την αρμοδιότητα του Αναρρωτηρίου Πεντέλης.

Όπως τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, τον περασμένο Ιανουάριο οι υπεύθυνοι του ΜΚΟ ενημέρωσαν πως σε ένα εξάμηνο θα αποχωρήσουν από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης.

Στο τέλος του περασμένου Ιουλίου η εν λόγω ΜΚΟ απέσυρε το προσωπικό της από τη δομή.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!