καταγγελία-ποεδην-γνωστή-μκο-εγκατέλ-1096013
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2022 | 22:57

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γνωστή ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 κακοποιημένα παιδιά

Την εγκατάλειψη 12 κακοποιημένων παιδιών από μεγάλη και δημοφιλή μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) κατήγγελλε  ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως η ΜΚΟ εγκαταλείπει τα παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, επικαλούμενη τον τερματισμό της σχετικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, προνοιακή μονάδα, φιλοξενούνται μικρά παιδιά ηλικίας έως 5 ετών. Με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), ανακαινίστηκε κτίριο του Αναρρωτηρίου, δυναμικότητας 12 θέσεων φιλοξενίας, το οποίο παραχωρήθηκε στη συγκεκριμένη ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στην Πρόνοια.

Το 2017 η ΜΚΟ λειτούργησε τη δομή με 12 παιδάκια, ενώ η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός και η τεχνική υποστήριξη παρέμειναν στην ευθύνη και την αρμοδιότητα του Αναρρωτηρίου Πεντέλης.

Όπως τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος, τον περασμένο Ιανουάριο οι υπεύθυνοι του ΜΚΟ ενημέρωσαν πως σε ένα εξάμηνο θα αποχωρήσουν από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης.

Στο τέλος του περασμένου Ιουλίου η εν λόγω ΜΚΟ απέσυρε το προσωπικό της από τη δομή.

Tags: