καταγγελία-ο-εοδυ-μας-απέτρεπε-να-χει-741041
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.03.2020 | 11:12

Καταγγελία: «Ο ΕΟΔΥ μας απέτρεπε να χειριστούμε το περιστατικό ως ύποπτο για κορωνοϊό»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας, Δ. Ζιαζιάς αποκάλυψε πως ΕΟΔΥ δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να σταλεί δείγμα του 66χρονου, που έχει διαγνωστεί με κορονοϊό, προς εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Σε καραντίνα βρίσκονται 20 γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων της Αμαλιάδας και της Πάτρας που χειρίστηκαν το περιστατικό με τον 66χρονο, πριν επιβεβαιωθεί οτι πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού.

Για τον χαμένο χρόνο που υπήρξε και τις χωρίς τις προβλεπόμενες προφυλάξεις επαφές, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαϊας (ΕΙΝΑ) Δ. Ζιαζιάς, κατήγγειλε την στάση του ΕΟΔΥ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, όπως δημοσιεύει το PatrasTimes, αποκάλυψε πως ο Ελληνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δεν θεωρούσε οτι χρειαζόταν να σταλεί δείγμα προς εξέταση στο Ινστιτούτο Παστέρ, καθώς οι χώρες στις οποίες ταξιδέψει, δηλαδή το Ισραήλ και η Αίγυπτος, δεν θεωρούνταν στα επικίνδυνα μέρη να κολλήσει κάποιος τον ιό.

Μάλιστα το δείγμα από τον 66χρονο ασθενή στάλθηκε τελικά για εξέταση μετά από την επιμονή των νοσοκομειακών γιατρών να εξεταστεί ως ύποπτο.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και το ίδιο έπραξαν και οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, όμως η απάντηση που έπαιρναν ήταν αρνητική στο να σταλεί δείγμα προς εξέταση.