καταγγελία-γενικό-κρατικό-νίκαιας-π-200964
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.01.2019 | 10:20

Καταγγελία- Γενικό Κρατικό Νίκαιας: “Πετάμε τα αίματα λόγω ψύχους!”

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Δήμητρα Βήνη, γιατρός της  Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, που βρίσκεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Η μονάδα, όπως καταγγέλλει στο Open TV η ίδια κι ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου, είναι κλειστή, λόγω ψύχους…

Ασθενείς που είναι προγραμματισμένο να κάνουν μετάγγιση αίματος σήμερα (9/1) δεν θα την κάνουν, καθώς η μονάδα είναι κλειστή, καθώς δεν υπάρχει θέρμανση…

«Κάθε χειμώνα βγαίνουν πιγκουίνοι και κάθε καλοκαίρι καμήλες…» λέει με νόημα ο κ. Παπανικολάου και συμπληρώνει… «Κάθε χρόνο δεν δίνονται κονδύλια για συντήρηση, φτάνουν τσίμα τσίμα μόνο για αναλώσιμα, αλλά μόνο για 9 μήνες. Δεν φτάνουν τα λεφτά για αναβάθμιση και συντήρηση».

Δριμεία είναι και η επίθεση που εξαπολύει κατά των υπευθύνων και η Δήμητρα Βήνη κι αναφερόμενη στο γεγονός ότι η μονάδα είναι κλειστή τονίζει πως «… αυτό σημαίνει ότι θα πεταχτούν τα αίματα που δίνει ο αιμοδότης, ο λαός, ο κόσμος με το φιλότιμό του έρχεται και δίνει το αίμα. Περνούν 15 ασθενείς τη μέρα 200 το μήνα. Σήμερα, οι 15 δεν θα κάνουν μετάγγιση. Δεν μπορούν να κάνουν μετάγγιση αίματος, ενώ είναι τυλιγμένοι με τα μπουφάν τους για να μην παγώσουν. Δεν μας έχουν πει τίποτα να πάμε αλλού να κάνουμε τη δουλειά μας…»