καταγγελία-διευθυντής-απείλησε-αναπ-406783
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.09.2019 | 13:48

Καταγγελία: Διευθυντής απείλησε αναπληρωτές με απόλυση επειδή ζήτησαν να προσληφθούν με βάση τα πραγματικά κενά

Αυταρχισμό και αδιαφάνεια καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά για τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά που αρνείται να δημοσιοποιήσει το σύνολο των κενών

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά δεν δημοσιοποιεί το σύνολο των κενών  (όπως συμβαίνει και πάρα πολλές διευθύνσεις πανελλαδικά), ενώ ο Διευθυντής έφτασε στο σημείο να απειλήσει αναπληρωτές με απόλυση επειδή ζήτησαν να τοποθετηθούν με βάση τα πραγματικά κενά

Ακολουθεί η ανακοίνωση καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Πρωτοφανής αυταρχισμός από το Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά για ακόμα μία φορά!Κρύβει προκλητικά (εδώ και χρόνια) τα πραγματικά κενά από τους συναδέλφους αναπληρωτές και απαιτεί να τοποθετηθούν όπου εκείνος κρίνει! Πρωτοφανής αδιαφάνεια και εργασιακές σχέσεις λάστιχο!

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποίησε άμεση κινητοποίηση σήμερα 11/9 8:00 π.μ., από κοινού με δεκάδες αναπληρωτές, μπλοκάροντας τη διαδικασία τοποθετήσεων και απαιτώντας το αυτονόητο:

Τη δυνατότητά τους να επιλέξουν σχολείο, βάση των πραγματικών κενών που υπάρχουν και όχι όσων κρίνει αυταρχικά ο Προϊστάμενος μόνος του, όπως άλλωστε προβλέπουν τα Π.Δ. 50 και 100 (υπεράριθμοι, διάθεση ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένοι, αναπληρωτές).

Αντί να ικανοποιήσει το αυτονόητο αυτό αίτημα, ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά απείλησε τους συναδέλφους ότι αν δεν λάβουν το χαρτί τοποθέτησής του, θα προχωρήσει στην απόλυσή τους και στην πρόσληψη άλλων αναπληρωτών από τη Β φάση! Πρωτοφανής εργοδοτική τρομοκρατία και απειλή.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει το Διευθυντή ΔΙΔΕ Πειραιά και ζητά την άμεση παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ!

Ζητά την τήρηση της σωστής διαδικασίας τοποθετήσεων, τη διαφάνεια και υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών.

Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός!

Να σταματήσει η κοροϊδία – Να γίνουν οι τοποθετήσεις αναπληρωτών ΑΦΟΥ τους δοθούν ΟΛΑ τα κενά

Δε φτάνει η συνεχιζόμενη κοροϊδία των συναδέλφων αναπληρωτών με το ζήτημα των “μόνιμων διορισμών”, που κάθε χρονιά, θα γίνουν… του χρόνου. Δεν φτάνει το άγχος και η ταλαιπωρία τους στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Δεν φτάνουν τα μειωμένα δικαιώματα και οι μισθοί πείνας.

Ακόμα και στις τοποθετήσεις, νέος εμπαιγμός και προσβολές περιμένουν τους συναδέλφους.

Η ΔΙΔΕ Πειραιά, όπως και πάρα πολλές διευθύνσεις πανελλαδικά δεν δημοσιοποιεί το σύνολο των κενών. Δημοσιοποιεί μόνο εκείνα που για διάφορους λόγους θέλει να καλύψει άμεσα και κρύβει (για προφανείς λόγους) άλλα.

Σε αυτόν τον απαράδεκτο εμπαιγμό δε φαίνεται να διαχωρίζουν τη θέση τους οι δύο αιρετοί του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ, αν δεν πρωταγωνιστούν.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει το γεγονός.

Απαιτούμε να ανακληθούν όλες οι τοποθετήσεις αναπληρωτών και να

ξαναγίνουν ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ δοθούν ΟΛΑ τα κενά και οι συνάδελφοι δηλώσουν επιλογές επί αυτού του συνόλου των κενών.