καταγγελία-27-πρώην-δημοτικών-αστυνομι-590128
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.02.2019 | 17:58

Καταγγελία 27 πρώην δημοτικών αστυνομικών: Ζητούν να επιστρέψουν στους δήμους

Σε δημόσια καταγγελία προχώρησαν 27 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και αφορά την επιστροφή τους πίσω στους Δήμους. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία, “από τον Απρίλιο του 2014 με καρτερικότητα και περίσσια υπομονή υπομένουμε την «αιχμαλωσία» μας και τις συνεχείς αναβολές στην αποκατάσταση της άδικης υπαγωγής μας το 2013 σε διαθεσιμότητακινητικότητα.”. Αναλυτικά στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής: 

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι υπάλληλοι του κλάδου Φύλαξης του Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι και πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, 5 χρόνια τώρα, από τον Απρίλιο του 2014 με καρτερικότητα και περίσσια υπομονή υπομένουμε την «αιχμαλωσία» μας και τις συνεχείς αναβολές στην αποκατάσταση της άδικης υπαγωγής μας το 2013 σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα. Παρ’ όλη αυτή την επαίσχυντη διαδικασία που υποβληθήκαμε και την πρωτόγνωρη αδικία που εισπράξαμε, βάλαμε πλάτη στη νέα υπηρεσία και εργαστήκαμε σε μία δουλειά που δεν επιλέξαμε ελεύθερα αλλά με το «πιστόλι στον κρόταφο». Τελικώς, μετά από τόσες περιπέτειες αιτηθήκαμε την επιστροφή μας με την δυνατότητα του άρθρου 278 του ν. 4555/2018 και έπειτα από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις που λάβαμε αναμένουμε την δικαίωση μας. Αναμένουμε να κατέβει η σημαία της αδικίας που ακόμη ανεμίζει. Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ, με τους 600 Υπαλλήλους των κλάδων Φύλαξης και Εξωτερικής Φρούρησης πολύ σύντομα να στελεχώνουν τις φυλακές της χώρας.

Από τους σχεδόν 560 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που υπηρετούν στις φυλακές και στους 2 κλάδους που μετατάχθηκαν, σχεδόν 250 μόνο έχουν αιτηθεί να επιστρέψουν στις παλιές υπηρεσίες τους. Οι φυλακές είναι κερδισμένες και από τις προσλήψεις αλλά και από τους παραμένοντες. Να συνυπολογιστούν και οι επικείμενες προσλήψεις σε δεύτερη φάση που έχουν εξαγγελθεί. Αλλά αυτά για την ιστορία, για να μην παραπληροφορούν διάφοροι κύκλοι και να μην επικαλούνται επίπλαστες και εικονικές ανάγκες ασφαλείας.

Ανάγκες ασφαλείας που επικαλούνται διαρκώς και εμποδίζουν την δίκαιη αποδέσμευση μας.

Όμως πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν πως αμέσως μετά την έλευση μας στις φυλακές αλλά και όλα αυτά τα χρόνια, πολλαπλάσιος αριθμός αποσπάστηκε, μετατάχθηκε ή τοποθετήθηκε με ημερήσιες διαταγές σε αλλότρια καθήκοντα από αυτά της φύλαξης. Για αυτούς μάλλον δεν υπήρξαν «υπηρεσιακές ανάγκες» και «ανάγκες ασφαλείας» παρά μόνο για τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στην απόφαση 68720/21.09.2018 του ΥΔΔΑΔ(ΑΔΑ: 7ΜΨΔΩ-5ΥΠ) με αντικείμενο την τοποθέτηση υπαλλήλων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I, διαβάζοντας τη λίστα με τους 191 υπαλλήλους του κλάδου ΔΕ Φύλαξης διαπιστώσαμε -όπως αναμενόταν και όπως έχουμε «συνηθίσει» τα τελευταία χρόνια- ότι δεκάδες από αυτούς απουσιάζουν από την εργασιακή μας πραγματικότητα. Δεν τους έχουμε δει να εργάζονται επί μακρόν στη φύλαξη του Καταστήματος και δεν βρίσκουμε τα ονόματα τους ούτε στα βιβλία υπηρεσιών της Φύλαξης που υπογράφουμε καθημερινά.

Καταγγέλουμε την μη επιστροφή όλων των αποσπασμένων υπαλλήλων πίσω στις οργανικές τους θέσεις παρά τις πρόσφατες εξαγγελίες από το ΥΔΔΑΔ.
Καταγγέλουμε τις μετατάξεις και αποσπάσεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα.
Καταγγέλουμε τις ημερήσιες διαταγές ανάθεσης αλλότριων καθηκόντων του φυλακτικού προσωπικού.
Καταγγέλουμε την α λα καρτ επίκληση «υπηρεσιακών αναγκών».

Κάνουμε σαφές ότι δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση την καθυστέρηση της αποδέσμευσης μας με την επίκληση των υπηρεσιακών αναγκών την στιγμή που υπάρχουν υπάλληλοι του κλάδου Φύλαξης με αποσπάσεις και ημερήσιες διαταγές σε άλλα καθήκοντα. Ζητούμε την άμεση επαναφορά τους στις οργανικές θέσεις που ανήκουν και την άμεση αποδεύσμευσή μας μέχρι το χρονικό περιθώριο της 2915 Μαρτίου 2019 όπως ο Νόμος ορίζει.

Με Τιμή, Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού Ι