καταδίωξη-στον-ποταμό-έβρο-για-βάρκα-μ-691034
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.10.2019 | 12:33

Καταδίωξη στον ποταμό Έβρο για βάρκα με έναν τόνο όστρακα

Στην καταδίωξη μιας βάρκας τύπου μπλάβας που εντόπισαν να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις εκβολές του ποταμού Έβρου και δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους να σταματήσει για να την ελέγξουν, κατέφυγαν οι λιμενικοί ενός περιπολικού σκάφους τα ξημερώματα της δευτέρας.

Η ύποπτη βάρκα προσάραξε σε αμμώδη αβαθή και οι επιβάτες της, ένας 49χρονος και ένας 39χρονος, προσπάθησαν να κρυφτούν σε μια παρακείμενη νησίδα. Όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και συνελήφθησαν, ενώ στο σκάφος τους βρέθηκαν 955 κιλά όστρακα χωρίς έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και κατασχέθηκαν.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 45 σάκοι με αχιβάδες που προόριζαν για πώληση, αν και ήταν ακατάλληλες για κατανάλωση καθώς τα 360 κιλά είχαν μικρότερες διαστάσεις από το επιτρεπόμενο, ενώ και οι ζώνες αλίευσης οστράκων του συγκεκριμένου είδους είναι κλειστές αυτή την περίοδο. Τα όστρακα θα καταστραφούν, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε Α και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.