Καταδίκη 17 χρόνια μετά για το τριπλό φονικό της Θάσου

Μετά από πολυετείς αναβολές, αθωώσεις και επανεκδικάσεις για την φρικιαστική τριπλή δολοφονία που είχε γίνει το 2001 στη Θάσο και άλλη μια στην Καβάλα την επόμενη χρονιά, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κομοτηνής έκρινε ένοχο έναν 61χρονο επιχειρηματία και τον καταδίκασε σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη!

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, την οποία ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας φέρεται έτοιμος να προσβάλλει με προσφυγή στον Άρειο Πάγο, εκείνος δολοφόνησε τον Ιούνιο του 2001 μέσα στο σπίτι του στην Καλλιράχη της Θάσου τον 48χρονο προϊστάμενο της Πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση, τον 55χρονο υπάλληλο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας Γιώργο Χαλκίδη και τον 49χρονο υπάλληλο της Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά.

Για την τριπλή δολοφονία, που φέρεται να είχε ως κίνητρο την κατεδάφιση ενός αυθαιρέτου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της συζύγου του επιχειρηματία, είχαν χρησιμοποιηθεί δύο διαφορετικά όπλα των 9 χιλιοστών.

Ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος και για συνέργεια στη δολοφονία του Γιώργου Σιδηρόπουλου το 2002 στην Καβάλα, με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές από την διαχείριση νυχτερινών κέντρων. Ο 61χρονος είχε αθωωθεί πριν από μερικά χρόνια με την απόφαση του δικαστηρίου επειδή κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για την καταδίκη του, όμως ο εισαγγελέας άσκησε αυτεπάγγελτα έφεση- ανοίγοντας ξανά τον φάκελο της υπόθεσης. Ο επιχειρηματίας έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους και για δυο ληστείες τράπεζας στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, ΦΟΝΙΚΟ, 17 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑΣΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!