καταδικάστηκε-47χρονη-παιδαγωγός-στον-1154149
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.03.2023 | 10:03

Καταδικάστηκε 47χρονη παιδαγωγός στον Βόλο

Ένοχη κρίθηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια κοινωνική φροντίστρια σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης με ειδικές ανάγκες του Βόλου, διότι από αμέλειά της 11χρονο παιδί έπεσε από την καρέκλα στο πάτωμα και έσπασε τα δόντια του.

Η 47χρονη παιδαγωγός κρίθηκε ένοχη για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο, τελεσθείσα δια παραλείψεως και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή.

Το ατύχημα έγινε σε δημοτικό ΚΔΑΠ ΑμεΑ, στον Βόλο την 1η Νοεμβρίου 2020, όπου η κατηγορούμενη ήταν υπόχρεη σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή και από αμέλεια προκάλεσε σωματική κάκωση σε άλλον.

Σύμφωνα με την μήνυση των γονέων του ανήλικου, η κατηγορούμενη ως υπεύθυνη εκπαιδεύτρια της δομής, δεν επέδειξε την ανάλογη επιμέλεια και δεν έλαβε μέτρα αποφυγής ατυχήματος, με αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα ένας 11χρονος, να πέσει από το κάθισμα με σφοδρότητα στο πάτωμα και να υποστεί κατάγματα στα δόντια.

Ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν οι γονείς του ανήλικου και ένα άτομο που τον γνώρισε και ως μάρτυρες υπεράσπισης δύο εργαζόμενοι στην δομή με την κατηγορούμενη.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε την κατηγορίας της πρόκλησης σωματικής βλάβης και κατέθεσε ότι ενώ γύρισε να πάρει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και ο 11χρονος διέφυγε της προσοχής της για δευτερόλεπτα, τον είδε στο πάτωμα. Η 47χρονη ισχυρίστηκε ότι το παιδί γλίστρησε από την καρέκλα, όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, χαρακτήρισε το ατύχημα τυχαίο γεγονός και είπε ότι οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν άμεσα.