καταδικάστηκαν-δύο-αδέλφια-για-διακ-799343
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.06.2022 | 22:40

Καταδικάστηκαν δύο αδέλφια για διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχα κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 37 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες δια του συνηγόρου τους, κ. Χριστόφορου Καλογήρου, προσέφυγαν σε ποινική διαπραγμάτευση (συνδιαλλαγή), το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε από την πρόσφατη (16 Ιουνίου 2022) συνεδρίαση του δικαστηρίου και έτσι καταδικάστηκαν ο 40χρονος σε φυλάκιση 30 μηνών, με τριετή αναστολή και ο 37χρονος σε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

Οι συλλήψεις των δύο αδελφών έγιναν στις 11 Μαρτίου 2016, στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στην διάθεση τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 40χρονο, του έκαναν έρευνα και στην συνέχεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έκαναν έρευνα και στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με τον 37χρονο αδελφό του, όπου και εντόπισαν να έχει κρυμμένες στο υπνοδωμάτιο του έξι συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 31,9 γραμμάρια ηρωίνης.

Πιο αναλυτικά, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους περίπου 32 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε έξι πλαστικές συσκευασίες

• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

• Κινητό τηλέφωνο

• Το χρηματικό ποσό των 410 ευρώ

Τα δύο αδέλφια, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες, όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος (στην κατοχή του οποίου είχε βρεθεί μικροποσότητα χασίς) είχε ισχυριστεί πως για λόγους υγείας έκανε περιστασιακά χρήση κάνναβης, καθώς τον βοηθούσε στην υπέρταση που είχε.

Σε ότι αφορά τον 40χρονο, είχε ισχυριστεί ότι επίσης είναι χρήστης ακατέργαστης κάνναβης. Για να προμηθευτεί, λοιπόν, την ναρκωτική ουσία, μετέβη σε περιοχή της πόλης της Ρόδου όπου και βρήκε εκεί που είχαν αφήσει την συσκευασία. Ο 40χρονος την πήρε, όμως αργότερα διαπίστωσε ότι ήταν ηρωίνη και όχι χασίς, όπως ο ίδιος πίστευε.

Ο 40χρονος αλλά και ο αδελφός του είχαν επισημάνει ότι ουδεμία σχέση έχουν με την ηρωίνη ή με διακίνηση ναρκωτικών, όπως τους καταλογίζεται.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.