καστοριά-τα-σενάρια-για-την-ολοκληρωτ-871495
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.02.2021 | 09:51

Καστοριά: Τα σενάρια για την ολοκληρωτική καταστροφή του ξενοδοχείου

Τα αίτια της έκρηξης που κατέστρεψε ολοσχερώς το εμβληματικό τετραώροφο ξενοδοχείο «Τσάμης» στην Καστοριά, ερευνούν οι Αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, η έκρηξη σημειώθηκε περί τη 01.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης και η ισχύς της ήταν τέτοια, που όχι μόνο συντάραξε την πόλη αλλά έγινε αισθητή και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10χλμ. Αμέσως μετά την έκρηξη ένα τεράστιο σύννεφο καπνού «σκέπασε» την ευρύτερη περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», με 75 κλίνες και πέντε σουίτες, ήταν ένα από τα εμβληματικά τουριστικά συγκροτήματα της Καστοριάς. Λειτούργησε στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και συνδέθηκε με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης που έγινε γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήταν χτισμένο κοντά στη λίμνη με άπλετη θέα προς την πόλη.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά σχετικά με την έκρηξη.

Πέρα από το υγραέριο, το οποίο φαίνεται ότι είναι η πιθανότερη αιτία, οι Αρχές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σε αυτό το ενδεχόμενο προσανατολίζεται και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, καθώς, όπως λέει, σε περίπτωση διαρροής υγραερίου θα υπήρχαν ενδείξεις οι οποίες θα προλάβαιναν την καταστροφή.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Όλα τα στοιχεία εξετάζονται από τις Αρχές και αναμένονται τα πορίσματα και εντός της ημέρας.