καστοριά-σφραγίστηκε-πηγή-ύδρευσης-λ-532640
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.03.2019 | 15:17

Καστοριά: Σφραγίστηκε πηγή ύδρευσης λόγω επικίνδυνης ουσίας στο νερό

Την απόφαση να σφραγίσει προσωρινά την πηγή ύδρευσης στη θέση Μπουμπουνάρι που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς

έλαβε χθες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς, Στέλιος Φουλίρας. Έπειτα από μετρήσεις, διαπιστώθηκαν συγκεντρώσεις Τριχλωροαιθάνιου τέσσερις μονάδες πάνω από το επιτρεπτό όριο, με αποτέλεσμα η διοίκηση της επιχείρησης να θέσει εκτός του δικτύου ύδρευσης τη συγκεκριμένη πηγή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.Ο κ. Φουλίρας σε δηλώσεις του ανάφερε ότι «η συγκεκριμένη πηγή λειτουργεί ως εφεδρική και ενεργοποιείται υποστηρικτικά, όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης».

Το τριχλωροαιθάνιο είναι ένας ισχυρός διαλύτης που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγω στη βιομηχανία και πριν από καιρό εντοπίσθηκε σε πηγή ύδρευσης του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, καθώς και στο δημοτικό διαμέρισμα του Δισπηλιού. Ο κ. Φουλίρας συμπλήρωσε ότι τόσο για το συμβάν όσο και για τις ενέργειες που έγιναν έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Καστοριάς, καθώς και οι αρμόδιες Αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους. Δείγματα νερού από τη συγκεκριμένη πηγή έχουν σταλεί και σε εργαστήρια του ΑΠΘ, όπου αναμένονται τα αποτελέσματα.