κάρυστος-συνελήφθησαν-τρεις-διακινη-928522
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.06.2022 | 16:54

Κάρυστος: Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών

Σύλληψη τριών αλλοδαπών διακινητών προχώρησε  σήμερα το πρωί η Λιμενική Αρχή Καρύστου, καθώς και έξι ακόμα ατόμων για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση του Λιμενικού πραγματοποιήθηκε στην περιοχή «Μπούρος», όταν εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα στο οποίο επέβαιναν οι συνολικά εννέα αλλοδαποί, επτά εκ των οποίων στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

Όλοι οι επιβάτες ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Διαπιστώθηκε ότι έξι συνολικά άτομα ήταν παράνομοι μετανάστες, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ήταν διακινητές, με αποτέλεσμα να συλληφθούν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομης εισόδου, μεταφοράς και παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών.

Το Ι.Χ. όχημα κατασχέθηκε, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 592 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται όσα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης και την συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.