κάρπαθος-πρόεδρος-τοπικής-κοινότητα-796094
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.12.2020 | 12:04

Κάρπαθος: Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας έκανε πάρτι μέσα σε νεκροταφείο

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή στην Κάρπαθο.

Προκειμένου να τιμήσει τη γιορτή του Προστάτη των Ναυτικών και Πολιούχου των Πηγαδιών Αγίου Νικολάου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρπάθου, Γιώργος Χατζηκουτσός, με τη συμμετοχή τριών εθελοντών αποφάσισε να κάνει…πάρτι με φωτορυθμικά και μουσική στο νεκροταφείο Πηγάδια.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου, Γ. Νισύριος καταδίκασε το γεγονός. Μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, δήλωσε: «Είναι ασέβεια να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε νεκροταφείο…ήταν πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος, μόνο του προέδρου και όχι του συμβουλίου. Δεν το ήξερα, μόλις μπήκα στο γραφείο μου, σήμερα το πρωί, το πληροφορήθηκα».

Ο κ. Χατζηκουτσός δήλωσε μέσω facebook ότι δεν «αυτή η πρόθεση στη σκέψη του», και εκτιμά πως δε «βεβηλώθηκαν μνήματα και νεκροί».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «γιόρταζε ο πολιούχος της πόλης. Περίοδος πανδημίας και κλεισούρας. Θέλησα να φωταγωγήσω την εκκλησία και με συνοδεία μουσικής {Βαγγέλης Παπαθανασίου – Jean Michell Jarre – Daloop & friends} και να δοθεί μια παράσταση παρόμοιες με αυτές του θεάτρου ΗΧΟΣ & ΦΩΣ. Ορατή σε όλη την πόλη και στο διαδίκτυο η δε τοποθέτηση του εξοπλισμού στον χώρο έγινε με τον δέοντα σεβασμό του χώρου και δεν βεβηλώθηκαν ούτε μνήματα ούτε και οι νεκροί. Προσωπικά έχοντας χάσει δικούς μου ανθρώπους αγαπημένους κάποιοι βρίσκονται στον χώρο αυτό γνωρίζω τα περί απόδοσης σεβασμού και τιμών».

Τέλος, υπογραμμίζει πως «δεν έγινε κανένας συνωστισμός και δεν παραβιάσθηκε κανένα πρωτόκολλο ασφαλείας», και ότι αυτή η ενέργεια ήταν προσωπική απόφαση.