κάρπαθος-δύο-νέα-κρούσματα-κορωνοϊού-796094
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.07.2020 | 19:01

Κάρπαθος: Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού -Τι λέει ο Δήμαρχος

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπάθου, Γιάννη Νισύριο, θετικά στον κορωνοϊό βγήκαν τα τεστ για τον αδελφό και τη νύφη του ζευγαριού που είχαν διαγνωστεί με την Covid-19, πριν από μερικές μέρες.

Και το ζευγάρι αυτό, όπως μεταδίδει η τοπική εφημερίδα rodiaki.gr, ήρθε στη χώρα μας από το Τέξας των ΗΠΑ, μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας και υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όταν το αποτέλεσμα βγήκε θετικό το βράδυ της Πέμπτης, ειδοποιήθηκαν, οι αρμόδιες αρχές για να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό (εν αναμονή οδηγιών) στην περιοχή Σπόα, της Καρπάθου.

Από τα 5 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν την Πέμπτη στα αεροδρόμια, ένα αφορά στον Ελληνοαμερικανό που διαγνώστηκε θετικός στην Κάρπαθο. Τα υπόλοιπα 4 εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται, ένα από τη Βουλγαρία, ένα από τη Βοσνία, ένα από την Αλβανία και ένα από την Ινδία μέσω πτήσης από την Ολλανδία.

Αποκλεισμένη η περιοχή Σπόα στην Κάρπαθο

Το σύμπλεγμα 11 χωριών Σπόα στην Κάρπαθο είναι ήδη αποκλεισμένο και αναμένεται από ώρα σε ώρα κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας το οποίο θα διενεργήσει εκτεταμένους ελέγχου στους κατοίκους.

Η κατάσταση βρίσκεται για την ώρα υπό έλεγχο, παρά την εύλογη ανησυχία, καθώςι εφαρμόζονται επακριβώς οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα για τον νέο κορωνοϊό τα οποία και επιβάλει το αρμόδιο Υπουργείο.

11 τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν βγει τα αποτελέσματα για περίπου 3.600 ελέγχους από τους 5.889 που διενεργήθηκαν συνολικά την πρώτη μέρα που η χώρα άνοιξε τα σύνορα. Από αυτά, μόλις 11 έχουν βρεθεί θετικά μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι είχαν εντοπιστεί 5 θετικά δείγματα στον κορωνοϊό στο πρώτο κύμα αποτελεσμάτων από 1.383 τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις γυναίκες από Σουηδία, Σερβία, Ρουμανία βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό, όπως και ένα ζευγάρι Ελλήνων. Έως αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αρμόδιες Αρχές κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών των εν λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και μεταφοράς τους σε ξενοδοχεία και δωμάτια καραντίνας, όπως προβλέπει το