καρέ-καρέ-οι-κινήσεις-των-δυο-γυναικώ-531395
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.09.2018 | 08:53

Καρέ – καρέ οι κινήσεις των δυο γυναικών που άλειφαν με λάδι εικόνες σε μουσεία

Η παρατηρητικότητα και ο επαγγελματισμός που επέδειξαν οι υπάλληλοι του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στην Παλιά Βουλή, απέτρεψε τις καταστροφές σπάνιων εκθεμάτων και σε άλλα μουσεία της Αττικής, καθώς συνέβαλαν στα μέγιστα για την σύλληψη των δυο γυναικών από την Βουλγαρία, οι οποίες κατέστρεφαν εικόνες, αλείφοντας με λάδι και μύρο, γιατί το είχαν διαβάσει… στην Αγία Γραφή. Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν οι δυο Βουλγάρες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σήμανε συναγερμός, όπως φαίνεται και από τα αποκλειστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα το “Newsit.gr”. Οι δυο γυναίκες από την Βουλγαρία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, στις καταθέσεις που έδωσαν στους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, υποστήριξαν πως ανήκουν σε μια αίρεση χριστιανική, που ακολουθεί το παλιό ημερολόγιο και είναι ιδιαιτέρως γνωστή στην Βουλγαρία.

Για το λόγο αυτό οι δυο γυναίκες Ρομά από την Βουλγαρία είχαν πάρει σβάρνα τα Μουσεία, με πρώτο το Βυζαντινό, προκαλώντας καταστροφές σε εικόνες και κειμήλια, καθώς τα έραιναν με ελαιόλαδο και μύρο, ώστε να είναι θαυματουργά και οι ίδιες να έχουν εκπληρώσει μια θεόσταλτη αποστολή, όπως άλλωστε υποστήριξαν στης καταθέσεις που έδωσαν στους Αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα το “Newsit.gr”, οι δυο γυναίκες περιφέρονται στους διαδρόμους, χωρίς να κρατούν τις τσάντες, καθώς τις είχαν υποχρεώσει οι φύλακες του μουσείου να τις αφήσουν στην είσοδο, αφού από την πρώτη στιγμή που τις είδαν, κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν επί τόπου οι αστυνομικοί στις τσάντες των δυο γυναικών, ανακάλυψαν αντίστοιχα μπουκαλάκια με ελαιόλαδο και άλλο ένα υγρό, ίσως μύρο, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις στα βουλγάρικα, όπου είχαν σημειώσει τις διευθύνσεις διαφόρων Μουσείων της Αττικής, προετοιμάζοντας και για εκεί τις καταστροφικές τους επισκέψεις.

Οι δυο γυναίκες Ρομά από την Βουλγαρία, οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική Δίωξη για φθορά ξένης περιουσίας και έργων πολιτιστικής κληρονομιάς και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση και τις παρέπεμψε να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Οι δυο γυναίκες ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους και σε δυο μέρες θα εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου.